Nieuwsarchief
/

Basisscholen en de Healthy Ageing Tour 2019

Basisscholen en de Healthy Ageing Tour 2019

Basisscholen en de Healthy Ageing Tour 2019

Bij de Healthy Ageing Tour in Surhuisterveen gaat het niet alleen over wielrennen, maar ook over gezondheid en veiligheid. Bij beide laatste aspecten zijn ook basisscholen uit de regio betrokken.

Kookwedstrijd bij SIngelland V.O. Surhuisterveen

Welke van de deelnemende scholen maakt het lekkerste en gezondste gerecht?

Elke school vaardigt 2 leerlingen naar de kookwedstrijd. Deze wordt gehouden op 29 maart in de keuken van Singelland V.O. Surhuisterveen. Wie maakt het lekkerste en gezondste gerecht?De gerechten worden 29 maart beoordeeld door een deskundige jury. De winnende school wordt op 11 april tijdens het Gezondheidsplein bij de Rabobank bekend gemaakt. Na de start van de 2e etappe van de Healthy Ageing Tour wordt de winnende school gehuldigd op het podium op De Kolk.

HAT scholenproject ‘Van broodtrommel tot bidon’

Meer dan tien basisscholen (in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel) doen mee aan het gezondheidsproject ‘Van broodtrommel tot bidon’. Medio maart worden de groepen 5 tot en met 8 van de scholen bezocht door (sport)diëtiste Eyelien Bekkering. Bekkering was zelf jarenlang professioneel wielrenster. Ook worden de kinderen uitgedaagd om mee te doen aan de Daily Mile.

Gezondheidsplein voor basisschoolleerlingen bij Rabobank

Donderdag 11 april zijn de leerlingen van tien basisscholen actief op het gezondheidsplein. Het plein is in en rondom het pand van Rabobank Drachten Friesland Oost in Surhuisterveen waar de leerlingen uit de groepen 7 en 8 deelnemen aan tien workshops over gezondheid en verkeersveiligheid. De activiteiten starten om 9.00 uur en duren tot 13.00 uur.

Om 13.00 uur zijn de activiteiten afgelopen. Dan is het lunchtijd. Elke leerling ontvangt een lunchapkket met gezonde inhoud. Daarna kunnen de kinderen vertrekken naar de start van de 2e etappe van de Healthy Ageing Tour op De Kolk. Daar worden de rensters gepresenteerd en kunnen ze worden aangemoedigd.

Huldiging winnaars 

Na de start van de 2e etappe worden de winnaars van de kookwedstrijd gehuldigd op het podium van de Healthy Ageing Tour op De Kolk en ontvangen een passend cadeau.

HAT Kinder Run The Daily Mile

Ook kunnen de kinderen na de start van de etappe deelnemen aan The Daily Mile, een loop over het start- en finishparcours rondom het Torenplein.

 

 
Button