Nieuwsarchief
/

Anouska Koster naar Parkhotel Valkenburg CT

Anouska Koster naar Parkhotel Valkenburg CT

Anouska Koster naar Parkhotel Valkenburg CT

Ronde van Surhuisterveen 2019 - foto: Edo Werkman

Anouska Koster rijdt volgend seizoen voor Parkhotel Valkenburg CT. De kampioene van Nederland 2016 moest noodgedwongen om zien naar een nieuw team, toen haar huidige team, het Deense Virtu, halverwege het seizoen aangaf er aan het einde van het seizoen mee te stoppen. “Nadat we hoorden dat Team Virtu ging stoppen heb ik lang nagedacht naar wat voor ploeg ik zou willen. Ik zat nog maar een jaar bij Virtu en voelde me hier erg thuis. Het was wel even flink omschakelen dat ik na een jaar alweer moest verhuizen naar een andere ploeg.”

Koster raakte in gesprek met Parkhotel Valkenburg, de ploeg van Nederlands kampioene Lorena Wiebes. “Van het een kwam het ander. Ik voelde hier het vertrouwen. De ploeg heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt en het is een hele gezellige groep die met veel teamwork mooie resultaten heeft behaald. Ik vind het super mooi dat ik daar volgend jaar deel van uit kan maken, mijn ervaring kan delen en het spel in de wedstrijd met hen kan spelen!”

Parkhotel Valkenburg wil met de komst van Koster verdere stappen als ploeg maken. “Anouska gaat van grote waarde zijn voor de lastigere koersen. Ze heeft oog voor de ontsnappingen, kan haar ploeggenotes helpen en heeft een goede sprint. Daarmee kunnen we samen zeker stappen maken. We zijn blij dat we Anouska de kans kunnen geven om haar doelen na te streven en onze dromen uit te laten komen!”

Voor het seizoen 2020 contracteerde Parkhotel Valkenburg onder meer al de Duitse Romy Kasper, Nancy van der Burg, Karlijn Swinkels, Amber van der Hulst en de Zweedse Hanna Nilsson.

Healthy Ageing Tour 2019 Borkum - foto:BDA

 
Button