Nieuws
/

Anouska Koster naar Deense Team Virtu

Anouska Koster naar Deense Team Virtu

Anouska Koster naar Deense Team Virtu

Na diverse jaren in Nederlandse loondienst kiest Anouska Koster voor een Deens wieleravontuur. Vanaf 1 januari 2019 komt zij uit voor Team Virtu. De Westereense treft bij deze ploeg haar oud-ploeggenote Mieke Kröger.

Team VIRTU Cycling Women og hollandske Anouska Koster har underskrevet en kontrakt for 2019. Den 25-årige tidligere hollandske mester på landevej vandt etapeløbet, Lotto Belisol Belgium Tour i 2017 og har været hos Boels Dolman og Rabobank-Liv Women’s team. 

Deens avontuur

Anouska Koster vond dat het tijd was voor een buitenlands avontuur en koos voor het Deense Team Virtu, meldt ze op haar site www.anouskakoster.nl.  De ploeg rijdt een vergelijkbaar programma met haar huidige ploeg WaowDeals Pro Cycling, maar er gaat voor de Friezin wel wat veranderen “Nieuwe ploeggenotes, andere cultuur, andere manier van werken. Het is de uitdaging en nieuwe prikkel die ik denk nodig te hebben voor de volgende stap in mijn loopbaan. Mijn gevoel met dit team is heel goed. De ploeg is internationaal getint en dat trekt me ook aan, vooral omdat ik tot dusver altijd in een Nederlandse omgeving heb gewerkt. Binnen de ploeg tref ik Mieke Kröger, die ik nog ken vanuit mijn tijd bij Futurumshop. De ploegleiding geeft mij veel vertrouwen en zelf heb ik ook veel vertrouwen in ploegleidster Carmen Small en het hele team. Ik kijk erg uit naar deze nieuwe samenwerking.”

Nederlandse start

Anouska begon haar wielerloopbaan bij WV Otto Ebbens. Na haar juniorentijd trok ze naar Boels-Dolmans, om vervolgens 2 jaar voor Futurumshop.nl uit te komen. “Ik kreeg toen de kans om voor Rabo-Liv (later WM3 Energie en WaowDeals) te gaan rijden, dat was de stap waar ik op dat moment naar verlangde. Ik kreeg de kans om te groeien en deel uit te maken van een van de beste teams in het vrouwenpeloton. Ik probeerde zoveel mogelijk te leren van alle toprensters. Na 4 jaar bij deze ploeg ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Natuurlijk ben ik mijn huidige ploeg erg dankbaar voor alle mogelijkheden die ik heb gehad en alle ervaring die ik heb opgedaan”, besloot Anouska.

Dit jaar schreef de voormalige kampioene van Nederland de Ronde van Surhuisterveen op haar naam.

 

 
Button