Nieuwsarchief
/

Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier richt vizier op 2021

Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier richt vizier op 2021

Foto BDA - Winnaar Rick Ottema geflankeerd door Nanne Zuidema (Amysoft) en de rondemiss 

De Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier gaat dit jaar als gevolg van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen definitief niet doorgaan, meldt RTV Noord vandaag op haar site.  

Het evenement met criteriums in Nieuw-Roden, Peize, Leek, Zevenhuizen en De Wilp zou van 29 juni tot en met 4 juli worden verreden.

Vizier op 2021

Het bestuur van de Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier heeft besloten niet naar alternatieven aan het einde van dit jaar te kijken, maar het vizier op 2021 te richten.

Groot feest

Voorzitter Hindrik Aalders spreekt van een unanieme beslissing. 'Na overleg tussen het bestuur en de afzonderlijke wielercomités is besloten dat er dit jaar geen sprake kan zijn van een klassement zoals wij dat voor ogen hadden. Daarom zullen wij onze energie en middelen steken in de editie van 2021, waar wij een groot feest van willen maken voor het Noordenveld-Westerkwartier.'

In 2001 ook niet

Dit jaar zou de 38e editie verreden worden. In de geschiedenis is het één keer eerder voorgekomen dat de Meerdaagse niet door kon gaan. In 2001 was de mond en klauwzeercrisis spelbreker.

Bron: www.rtvnoord.nl

 

 

 

 
Button