Nieuws
/

Amateurs, Beloften, Elite, en Professional-B (M) in voorprogramma 40ste Profronde van Surhuisterveen

Amateurs, Beloften, Elite, en Professional-B (M) in voorprogramma 40ste Profronde van Surhuisterveen

Foto DBA - Aldert van der Veen

De Amateurs, Beloften, Elites, Professionals-B (M) staan op dinsdag 26 juli a.s. opnieuw aan het vertrek in het voorprogramma van de 40ste Profronde van Surhuisterveen. De wedstrijd over 80 kilometer begint om 15.30 uur. 

De inschrijving via de site van de KNWU is ondertussen open. Ruim honderd renners hebben ondertussen ingeschreven voor 'Surhuisterveen'. Een van de inschrijvers is Aldert van der Veen. De jonge renner uit Wijnjewoude reed zowel in zijn 'thuiswedstrijd' Ureterp als op Koningsdag in Beilen naar een knappe tiende plaats. 

De 'amateurronde' van Surhuisterveen kent al een lange geschiedenis. Bep Andriessen jr. uit Leeuwarden was de eerste winnaar. Een jaar later won Klaas Wlitjer uit het Groningse Middelstum. De volgende zeven jaren kwam de winnaar uit de provincie Noord-Holland: 1953 Jan Ottenbros, Alkmaar; 1954 Frans Schild, Amsterdam; 1955 en 1956 Jan Bloedjes, Alkmaar; 1957 Henk Kuitwaard, Velsen; 1958 Mik Snijder, Halfweg; 1959 Ab Sluis, Badhoevedorp.

In 1960 doorbrak Henk Hoekstra uit Ureterp de hegemomie van de Noordhollanders. In de finale verwees hij zijn medevluchter Frans Balvert uit Amsterdam naar een tweede plaats.

 
Button