Nieuwsarchief
/

Weekend dubbel Alvarado en Van der Poel; Bentveld 2e

s

De weekendoverwinningen waren voor Ceylin del Carmen Alvarado en Mathieu van der Poel. Het duo van Alpecin-Fenix was zowel in Gullegem als in Brussel de concurentie de baas. In Brussel, meetelend voor de DVV Verzekeringen Trofee, zette Van der Poel half koers de wedstrijd naar zijn hand. "Ik had een goeie dag. Het was technisch een moeilijk parcours, maar Ik mag tevreden zijn. Dit geeft voldoening," vertelde de wereldkampioen aan de finish. Eli Iserbyt was de eerste achtervolger. Corné van Kessel werd derde. "Ik heb een goede wedstrijd gereden," vertelde de tweevoudige winnaar van de Centrumcross in Surhuisterveen.

De verdere uitslag: 4. Michael Vanthourenhout; 5. Jens Adams; 7. 6. Tom Meeusen; 7. Tim Merlier; 8. Gianni Vermeersch; 9. Lars van der Haar; 10. Vincent Baesteans.

Stand DVV Trofee na Brussel, de 7e manche: 1. Iserbyt; 2. Van der Poel op 3'37"; 3. Vanthourenhout op 5'27"; 4. Van Kessel op 7'26"; 5. Tim Merlier op 10'08"; 6. Van der Haar op 12'27".

Bij de vrouwen opnieuw winst voor de leidster in de DVV Trofee, Ceylin del Carmen Alvardo. Een foutje van Annemarie Worst in de voorlaatste ronde maakte het verschil. Sanne Cant, de wereldkampioene, werd op ruim een minuut derde.

De uitslag: 4. Anna Kay (Gbr.); 5. Katie Compton (USA); 6. Manon Bakker; 7. Marion Riberolle (Fr.); 8. Yara Kastelijn. Alvarado, met nog één wedstrijd te gaan, blijft leidster in het klassment voor Worst.

Bij de beloften won Ryan Kamp. Bij de junior-vrouwen reed Leonie Bentveld naar een keurige tweede plaats. De winst was voor Fem van Empel, die ook eindwinnares werd van het klassement. Isa Nomden werd derde voor Sofie van Rooijen en Mirre Knaven.

Mathieu van der Poel wint in Gullegem

Zowel bij de vrouwen als bij de mannen ging de winst naar de nieuwe formatie Alpecin-Fenix. Alvarado bij de vrouwen en Van der Poel bij de mannen waren verantwoordelijk voor de winst. Van der Poel had aan één demarage, aan het begin van de vijfde ronde, genoeg om het verschil te maken. Achter de wereldkampioen streden Corné van Kessel, Wout van Aert en Michael Vanthourenhout om de overige podiumplaatsen. Vanthourenhout besliste dit duel in zijn voordeel. Van Kessel pakte opnieuw een podiumplaats en werd derde. Van Aert, die al eerder moest passen, werd vierde. De wedstrijd telde niet mee voor één van de klassementen.

De verdere uitslag: 5. Jens Adams; 6. Diether Sweeck; 7. Gianni Vermeersch; 8. Zdenek Stybar; 9. Nicolas Cleppe; 10. Sean De Bie.

Vrouwen

De vrouwencross werd een duel tussen Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn. Een sprintje moest in Gullegem de beslissing brengen. Alvarado won, Kastelijn tweede en op eerbiedige afstand werd de jonge Nederlandse Shirin van Anrooij derde. De Amerikaanse Rebecca Fahringer werd vierde, de Belgische Ellen Van Loy vijfde en Manon Bakker zesde. "Ik heb mij toch wat ingehouden met het oog op de wedstrijd morgen in Brussel," meldde Alvarado na de koers.

Troyes Frankrijk

In het Franse Troyes werd David van der Poel tweede achter de Fransman Clement Venturini. Antoine Benoist (Fr.) werd derde. Bij de vrouwen won de jonge Nederandse Aniek van Alpen voor de Luxemburgse Christine Majerus en de Française Marlène Petit. Oud-wereldkampioene Pauline Prevot-Ferrand (Fr.) werd vierde.