Nieuws
/

Alvarado en Van Aert winnen Karawatencross in Lille

Foto boven: Wout van Aert

De Karawatencross in Lille werd gewonnen door Ceylin del Carmen Alvarado en Wout van Aert. Het was de eerste seizoenoverwinning voor renner van Jumbo Visma. Vanaf de derde startrij wist hij langzaam maar zeker zijn achterstand te neutraliseren. In de voorlaatste ronde slag de drievoudige wereldkampioen zijn slag en won solo. Quinten Hermans werd tweede en Toon Aerts derde. Lars van der Haar was met een zevende plaats de enige Nederlander in de top-tien.

Bij de vrouwen moes een sprintje de beslissing brengen. Opnieuw was het wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado die aan het langste eind trok en Annemarie Worst klopte. Vanaf de eerste ronde dicteerde het tweetal de koers. De rest moest passen. Shirin van Anrooij zorgde met aan derde plaats voor een volledig Nederlands podium. In de top-zeven niet minder dan zes Nederlandse vrouwen. Inge van der Heijden werd vierde, Aniek van Alphen zesde en Denise Betsema zevende.

Bij de junioren won Thibaut Nys. Wereldkampioen Ryan Kamp werd derde bij de beloften.

De Karawatencross was de laatste wedstrijd van de DVV Verzekeringen Trofee.