Nieuwsarchief
/

Albert Helfrich lid van verdienste Wielercomité Surhuisterveen

Albert Helfrich lid van verdienste Wielercomité Surhuisterveen

Albert Helfrich werd op de sponsoravond benoemd tot lid van verdienste van Wielercomité Surhuisterveen. De teruggetreden voorzitter kreeg door Joop Atsma de bijbehorende Gouden Fiets op de revers gespeld.

De gewezen drogist trad in 2006 toe tot het bestuur van Stichting Wielercomité Surhuisterveen. Vijf jaar later nam hij de voorzittershamer over van Joop Heida. "We zijn trots op hem", sprak Atsma. "Albert was dag en nacht met de organisatie bezig. Niet alleen voor de buhne, maar ook heel veel achter de schermen".

De van huis voetbalman sloot in de loop van de jaren ook de wielersport in zijn hart. Wekelijks stonden diverse ritjes in de regio op het programma en ook de Zuidlimburgse heuvels werden niet gemeden. Helfrich was naast de Profronde en de Pieter Weening Classic betrokken bij de organisatie van de Internationale Centrumcross, het NK Veldrijden 2018, de Healthy Aeging Tour, Benelux Tour en begin dit jaar de tijdrit van de Bloeizone Tour, alsmede ook de start van de langste afstand van de wandelklassieker in de provincie Groningen, Tocht om de Noord.

"De werkzaamheden van Albert binnen de Feanster wielerorganisatie waren heel divers. Met name parcourszaken gingen hem na aan het hart. De opbouw en aankleding, de vrijwilligers, de verkeersregelaars en veiligheidszaken, internetverbindingen, eigenlijk teveel om op te noemen. Albert stopt aan het eind van het jaar, maar blijft hopenlijk nog heel lang actief als supervrijwilliger". Namens de Feanster wielergemeenschap bracht Atsma zijn dank uit. Ale Procee, al jaren bestuurslid, neemt de voorzittershamer van Helfich over.

De sponsoravond werd voor een volle zaal verzorgd door Wielertheater Wim Jansen met Gio Lippens, Gert Jacobs, Erik Dekker en Roxane Knetemann. Muzikaal werd de avond in elkaar gestoken door HollywoodHorseShit. Een geslaagd festijn.
Foto's André Postma

 

 
Button