Nieuws
/

Afscheid Andries Nieuwenhuis als lid Wielercomité Surhuisterveen

Afscheid Andries Nieuwenhuis als lid Wielercomité Surhuisterveen

Foto - Andries en Hilda Nieuwenhuis

Het Wielercomité Surhuisterveen heeft afscheid genomen van bestuurslid Andries Nieuwenhuis. Vanaf het prille begin in de jaren ’80 was Nieuwenhuis betrokken bij de organisatie van de profronde van Surhuisterveen en veel andere activiteiten van het Feanster comité. Daarbij kan worden gedacht aan het organiseren van wedstrijden in de directe omgeving, maar ook aan de noordelijke wielerkampioenschappen bij Drogeham en internationale wedstrijden voor zowel beroepsrenners als vrouwen. Andere hoogtepunten waren internationale veldritten en niet te vergeten de nationale titelstrijd cyclocross in het centrum van Surhuisterveen. Matthieu van der Poel pakte destijds het rood-wit-blauw in Surhuisterveen.

Andries Nieuwenhuis was niet alleen actief betrokken bij de organisatie, óók stond hij tientallen jaren als microfonist op het parkoers. “Zijn karakteristieke stemgeluid wordt tot in alle uithoeken van het land herkend” zei voorzitter Ale Procee van het wielercomité tijdens de afscheidsbijeenkomst in De Lantearne. “Het zal voor mensen wennen zijn als men zijn stem niet meer via de luidsprekers hoort.” Vanwege zijn verdiensten en betekenis werd Nieuwenhuis vorig jaar benoemd tot ereburger van Achtkarspelen.

Eerder werd door het wielercomité al afscheid genomen van oud-voorzitter Albert Helfrich. “Beide mannen hebben als vrijwilliger ontzettend veel werk verzet en zijn eigenlijk niet te vervangen. Ze hebben Surhuisterveen op de kaart gezet”, aldus Procee. Hij onderstreepte dat door beide vertrekkende bestuursleden en hun partners in de bloemetjes te zetten. “Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan”, reageerde Andries Nieuwenhuis. “We mogen er best trots op zijn wat het wielercomité hier heeft neergezet. De profronde is een begrip geworden in binnen- en buitenland.”

Foto - Albert en Corry Helfrich

 
Button