Nieuwsarchief
/

Afronding herinrichting centrum Surhuisterveen voor de bouwvak

Afronding herinrichting centrum Surhuisterveen voor de bouwvak

Aannemingsbedrijf Witteveen en de gemeente Achtkarspelen hopen de herinrichting van het centrum van Surhuisterveen voor de bouwvak af te ronden.

Op dit moment wordt er volop gewerkt aan de 3e fase. Het gebied tussen de Dr. Van Kammenstraat en het kruispunt De Dellen – Nije Jirden.

De kruising is - door een grotere indraai - beter begaanbaar voor vrachtwagens. Behalve verruiming van de bocht zijn er ook rioolbuizen gelegd om het regenwater vanaf de winkels via de Nije Jirden af te voeren naar de sloten.

Het laatste deel van de herinrichting van het centrum is volgende week aan de beurt. Vanaf maandag 7 juni wordt het straatwerk tussen Scapino tot de Dr. van Kammenstraat open gebroken De weg wordt opnieuw ingericht en bestraat. De doorgang tussen de Zuivelhoeve en de Scapino is dan afgesloten. Voor de voetgangers worden er tijdelijk kunststofrijplaten neergelegd, zodat de winkels goed bereikbaar blijven. Het parkeerterrein achter Action is bereikbaar vanaf de inrit De Dellen- Nije Jirden. Dit parkeerterrein is dan klaar.

Bron: De Feanster