Nieuwsarchief
/

Aanleg MTB Route krijgt vorm

Aanleg MTB Route krijgt vorm

Foto's: Arjen de Jong, Jan Alserda en Emi

Afgelopen zaterdag hebben een tiental leden van TFC Surhuisterveen geholpen bij de aanleg van de MTB Route Marum. Samen met nog 20 vrijwilligers van ATB Marum werd een deel van het bos bij Trimunt onderhanden genomen.

Vorige week was een groot deel van de route door vrijwilligers van ATB Marum samen met Patrick Jansen van Track & Trails, zie ook www.trackstrails.nl. ‘uitgevlagd’. Op deze manier wisten de vrijwilligers zaterdag jl. exact waar zij konden snoeien en zagen. De route wordt op een dusdanige manier aangelegd dat wandelaars en fietsers geen last van elkaar hebben. Na een kop koffie werd om ca 09.00 uur het startsein gegeven. Rond 12.00 uur waren al enkele kilometers bos vrijgemaakt om de kraan, die vanaf maandag dagelijks, zijn werk te laten doen. Vele handen maken licht werk was zeker het credo deze vrijwilligersmorgen.  

Voor de aanleg van de route is hulp van vele vrijwilligers nodig. Het voorstel is om volgende week, zaterdagmorgen 1 februari 2020 a.s., ATB Marum wederom de helpende hand te bieden bij het vele werk.  Ben je in de gelegenheid om zaterdag 1 februari te helpen dan verwachten we je rondom 08.30 uur op het Torenplein in Surhuisterveen. De routecommissie heeft veel gereedschap aangeschaft zoals, snoeischaren, harken en scheppen.  Maar er is niet voldoende voor een heel grote groep. Dus neem zelf ook eventueel wat gereedschap mee. Met de auto gaan we wederom richting het bos van Trimunt. De verwachting is dat we rondom 12.00 uur weer klaar zijn. Er is koffie en koek aanwezig. Afgelopen zaterdag werd door onze leden als een gezellige en gezonde morgen ervaren. 

Pad na het werk van de kraan

 
Button