Nieuwsarchief
/

5e Feanster veldtoertocht in schitterende weersomstandigheden

5e Feanster veldtoertocht in schitterende weersomstandigheden

5e Feanster veldtoertocht in schitterende weersomstandigheden

Het was wennen. De vrieskou zorgde even voor tranende ogen. Maar de zon kreeg steeds meer grip. Naarmate de uren verstreken was het gewoon aangenaam fietsweer. Ideale omstandigheden voor de 5e Feanster veldtoertocht.

De eerste deelnemers/deelneemsters meldden zich al voor achten bij de inschrijftafels in de kantine van voetbalverenging ’t Fean ’58. De organisatie zat klaar om alles vlekkeloos te laten verlopen. De startbriefjes werden ingevuld of men maakte gebruik van 'Scan & go'.

Op het moment dat de aloude Feanster toer het sein van acht uur over het dorp beierde, trok Gerard Veenstra het RABO-startlint weg en konden de eerste deelnemers/deelneemsters en route. Na de passage van de Fries-Groningse grens waaierden een paar honderd deelnemers uit over het Westerkwartier.

Via het ‘lân van de Peender mantsjes’ op naar natuurgebied Trimunt, waar de organisatie samen met Team Surhuisterveen Alpe d’ HuZes een verzorgingspost had ingericht met alle mogelijke ingrediënten. Hier splitsten zich ook de 30 en de 50 km route.

De lange route dook ‘dieper’ het Zuidelijk Westerkwartier in. Door Marum richting het ‘adellijke’ Coendersbos, via de speciale 3,5 km track van Dijkzand in Nuis om via de ‘binnenlanden’ van Marum weer richting Trimunt te koersen, waarop het bunkercircuit, waar op Koningsdag de crossmotoren brullen, nog een aantal tracks waren uitgezet.

Via de Alde Jirden op naar de finale uitsmijter de Feanster bult, begin januari het decor van het NK Veldrijden. Rondom de bult, die twee keer genomen moest worden, was een fraaie track uitgezet.

"Een mooie tocht en wat een weer", meldde Pieter van der Meer onderweg. "Je komt op plaatsen en over paden waar je normaal gesproken nooit komt. We wonen in een schitterende omgeving," aldus Van der Meer, die er samen met zijn maten een gezellige sportmorgen van maakte.

"Prachtig mooie veldrit gereden ten bate van Alpe d' HuZes," meldde Oebele Visser van het gelijknamige schildersbedrijf. "Een mooie tocht," stelde Martin Schuttert, oud-Nederlands kampioen veldrijden, "met als hoogtepunt de Dijkzand zone". 

Een fietsfestijn in schitterende weersomstandigheden waarvan de opbrengst bestemd is voor Alpe d’ HuZes.

 
Button