Nieuws
/

3e Alyda Norbruis Classic voor toerfietsers tijdens PWC

3e Alyda Norbruis Classic voor toerfietsers tijdens PWC

3e Alyda Norbruis Classic voor toerfietsers tijdens PWC

De 40 kilometerroute van de Pieter Weening Classic voor toerfietsers wordt voor het derde jaar op rij omgedoopt tot Alyda Norbruis Classic.

Alyda Norbruis, de succesvolle paracycliste uit Ureterp die ondertussen meerdere Paralympische en mondiale titels op haar naam heeft staan, is zelf ook van de partij. Samen met bestuursleden, sponsoren en andere belangstellenden van de Stichting Kopgroep Alyda begint ze om 10.00 uur aan haar rit over 40 kilometer door de fraaie fietsomgeving van Surhuisterveen. Halverwege de route is een pitstop ingepland. Wie het startschot gaat lossen is nog niet bekend. Eerder stonden Foppe de Haan en Lutz Jacobi (foto onder) aan het ‘kanon’. Tussen 9.00-10.00 uur zijn Alyda en het bestuur van Stichting Kopgroep Alyda aanwezig om sponsoren en andere belangstellenden te begroeten.

De Pieter Weening Classic is een toerfietsevenement dat wordt verreden op zaterdag 28 juli a.s. De deelnemers/deelneemsters hebben de keuze uit vijf afstanden: 25, 40, 60, 100 en 150 km. “Alle routes van editie 2018 zijn nieuw,” meldt toerfietscoördinator Jack Bouw van de Feanster wielerevenementen. “Ondertussen zijn alle routes klaar met dank natuurlijk aan onze vaste routeontwerpers. Ook worden alle routes uitgepijld.” De start en finish zijn op het Torenplein in Surhuisterveen.
Piazza Pieter Weening is voor deze gelegenheid feestelijk ingericht met allerlei stands.

Binnenkort wordt de online inschrijving via deze site geopend.

Ook de laatste nieuwtjes over de PWC en de Alyda Norbruis Classic 2018 zijn de komende weken uiteraard te vinden op deze site.

 

 

 
Button