Nieuwsarchief
/

30.000 belangstellenden voor Fietselfstedentocht 2020

30.000 belangstellenden voor Fietselfstedentocht 2020

30.000 mensen hebben aangegeven de Fietselfstedentocht op Pinkstermaandag 1 juni 2020 te willen fietsen vanuit Bolsward. Helaas zijn er maar 15.000 stempelkaarten beschikbaar. Dat betekent dat er geloot moest worden. Maandag 6 januari jl. is de laatste loting verricht en zijn alle stempelkaarten verkocht.

'De Fietselfstedentocht is en blijft ongekend polulair', meldt een tevreden voorzitter Stephan Rekker. 'Meer deelnemers toelaten is echter gezien de capaciteit van wegen en vrijwilligers niet mogelijk'. Ook dit jaar is de belangstelling uit het buitenland groot. Vanuit alle werelddelen komen mensen naar Fryslân om de Elfstedentocht te fietsen.

Het bestuur heeft oog voor duurzaamheid. Zo zijn de plastic hoesjes, die de afgelopen jaren werden meegestuurd, afgeschaft. In plaats daarvan krijgt de stempelkaart een andere uitstraling. Het materiaal van de stempelkaart is steviger en meer bestand tegen de weersomstandigheden.

Vorig jaar is er gestart met een nieuwe reeks medailles. Op de medailles staat elk jaar een bijzonder gebouw in één van de elf steden. In 2019 was dat het stadhuis van Bolsward. Op voorstel van het rayon Harlingen heeft het bestuur voor de medaille van 2020 gekozen voor het stadhuis van Harlingen.

De Fietselfstedentocht wordt sinds 1912 georganiseerd. Prestatie, cultuur, folklore en traditie zijn de eigen items van deze 235 km. lange toertocht langs de 11 Friese steden. Prestatie omdat er sprake is van een 235 km. lange fietstocht op één dag.

Meer informatie over de Friese Fietselfstedentocht op www.fietselfstedentocht.frl  

 
Button