Nieuwsarchief
/

14CARBON CYCLO de fiets van Daniel Elzinga

14CARBON CYCLO de fiets van Daniel Elzinga

14CARBON CYCLO de fiets van Daniel Elzinga

Daniel Elzinga uit Opende rijdt voor het tweede achtereenvolgende jaar voor Cycling Team Fryslân. Het team rijdt op fietsen van 14Carbon uit Koudum.

Een tijdje geleden onze eerste 14CARBON CYCLO bike aan Daniel Elzinga geleverd. Daniel rijdt op hoog niveau wedstrijden cyclocross en rijdt voor Cycling Team Fryslân op onze Aero 20. Zijn wensen: een lichte snelle cyclo, ruimte voor de klei tussen band en frame, ruimte om te schouderen en fiets moet tegen een stootje kunnen. Dat kan Daniel! Zijn feedback:

"De fiets bevalt mij tot nu toe prima. Ik merk duidelijk het verschil tussen mijn oude fiets en de nieuwe. De cyclo stuurt lekker strak door de bochten, dus ik ben straks benieuwd hoe het gaat in een wedstrijd"

De fiets is lokaal versterkt met ENDOMAX, een zeer sterke vezel van Teijin Aramid uit Arnhem. Verder is het frame van een door ons zelf ontwikkelde harde keramische lak voorzien en een waterafstotende toplaag. We hopen dat er minder drek op blijft zitten!

Er zit een SRAM RED 1x11 draadloze schakelgroep op, een carbon stuur van URSUS en het heeft lichte 14CARBON wielen. De kleur is toepasselijk genaamd "Forest Green".

Foto's @danielelzinga

 

 
Button