Nieuwsarchief
/

Zaterdag 14 juli vanuit Surhuisterveen Elfwegenfietstocht: Fietsen over de Wâldwei

Zaterdag 14 juli vanuit Surhuisterveen Elfwegenfietstocht: Fietsen over de Wâldwei

Elfwegenfietstocht: Fietsen over de Wâldwei  

 

14 juli start en finish Torenplein Surhuisterveen

Op zaterdag 14 juli bestaat de unieke mogelijkheid om over de Wâldwei van Surhuisterveen naar Leeuwarden en weer terug naar Surhuisterveen te fietsen. Auto’s worden op die dag van de snelweg geweerd. Aan de fietstocht kunnen maximaal 2018 fietsers deelnemen. Een symbolisch aantal, gekoppeld aan Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa.

De fietstocht maakt onderdeel uit van het project Fossylfrij Fryslân, een beweging die Friesland zo duurzaam mogelijk wil maken. Van 1 tot en met 14 juli reizen mensen in Friesland zo veel mogelijk zonder een druppel benzine of diesel te gebruiken. 

Steden, dorpen, scholen en bedrijven werken samen om er twee weken feest van te maken. Twee weken lang zullen elektrische en groengasauto’s, deelauto’s, bussen en fietsen, segways, ligfietsen, elektrische boten en lifters het verkeersbeeld bepalen. 

De fietstocht op 14 juli sluit de Elfwegentocht af. De start vindt plaats op het Torenplein in Surhuisterveen, waarna met een gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur richting de Wâldwei wordt gereden. Er wordt in pelotons gefietst tot aan Van der Valk Leeuwarden. Vanaf Leeuwarden zijn er twee bepijlde routes van 60 en 100 km uitgezet terug naar Surhuisterveen.

De kosten voor deelname bedragen €11,00. Dat bedrag wordt verhoogd met €1,50 inschrijfgeld. De totale inschrijfprijs is derhalve €12,50. 

Inschrijven kan via www.vanplan.nl 

  • Voor inschrijving klik op de volgende link: INSCHRIJVEN
  • De kosten voor dit evenement bedragen € 12,50
  • Voor de verzendwijze van de startbewijzen/tickets worden nog extra kosten in rekening gebracht (€ 0,50 bij digitale verzending of € 2,50 per post)
  • Schrijf je snel in, het maximaal aantal deelnemers is 2018

Meer informatie over dit evenement en unieke project vind je terug op www.elfwegentocht.nl of op deze site bij het blok wielerweek.

Het dragen van een helm tijdens de tocht is verplicht.

 

 
Button