Nieuws
/

Veldtoertocht Surhuisterveen een schitterend festijn

 Veldtoertocht Surhuisterveen  een schitterend festijn

Foto's 7e Veldtoertocht Surhuisterveen 2022 Jan Alserda

De 7e Veldtoertocht Surhuisterveen, zaterdag jl., was opnieuw een schitterend festijn. De weergoden waren de 260 deelnemers gunstig gezind. Met het zonnetje op de neus en niet te veel wind was het, ondanks de lage temperatuur, een aangename rit.

De deelnemers hadden de keuze uit twee afstanden: 35 of 50 kilometer. Beide afstanden gingen door het fraaie coulissenlandschap van de Fryske Wâlden en het Groninger Westerkwartier. Opnieuw was de organisatie, TFC Surhuisterveen, er ingeslaagd, in overleg met grondeigenaren, boeren en particulieren, om unieke en eenmalige routes samen te stellen rond fietsdorp Surhuisterveen. Onverharde landwegen, door weilanden, over schelpenpaden en door bosjes en tuincentra waren de ingrediënten die de deelnemers kregen voorgeschoteld. Daarnaast had de organisatie gekozen voor een unieke pauzeplaats in Trimunt bij de MTB Route Marum. "Eindelijk weer een veldtoertocht", zei Lieuwe de Haan. "Met toproutes!" "Een schitterende rit", meldde Janny Eringa. "Het weer speelde ons in de kaart. Mooier kon het niet!"

De start en finish van de 7e editie waren bij Sportpark Blau Knopke, bij de Feanster ijs- en tennisbaan. Bij tennisclub TSO was de permanence, waar het na de rit gezellig toeven was.