Nieuws
/

Nieuwe duurzame fabriek beddenfabrikant AVEK geopend

 Nieuwe duurzame fabriek beddenfabrikant AVEK geopend

Foto BDA

De nieuwe fabriek van beddenfabrikant AVEK in Surhuisterveen is geopend. De openingshandeling werd verricht door oud-directeur Gezinus Kok en Arno Brok, Commissaris van de Koning in Fryslân. Brok benoemde onder andere in zijn toespraak dat AVEK  veel samenwerkt met ondernemers uit de omgeving.

De oude fabriek van AVEK was ruim 90 jaar gevestigd aan de Groningerstraat. De nieuwe fabriek staat 300 meter verderop richting de grens met de provincie Groningen.

De nieuwe duurzame fabriek heeft geen gasaansluiting. 1920 zonnepanelen zorgen voor de energiebehoefte van het pand. Energiezuinige warmtepompen en vloerverwarming verwarmen de bedrijfsruimtes. Voor de verlichting is uitsluitend LED toegepast en wordt gewerkt met bewegingsschakelaars.

Het kantoor is gebouwd met de innovatie ClickBrick: fraaie circulaire bakstenen die gestapeld worden in plaats van gemetseld, en daardoor later kunnen worden hergebruikt. Het regenwater wordt gescheiden - op eigen terrein – opgevangen. Bovendien is er aandacht voor flora en fauna. Zo zijn er voorzieningen voor egels, insecten, vleermuizen en vogels.

AVEK is sinds jaar en dag een van de partners van de Feanster wielerevenementen.

Meer informatie op www.avek.nl

 
Button