Nieuwsarchief
/

Bob en Bart de Vries beëindigden schaatscarrière

 Bob en Bart de Vries beëindigden schaatscarrière

Foto DBA - Bob de Vries voor de start ONK Weissensee 2019

Bob en Bart de Vries beëindigden schaatscarrière

Elma de Vries stopte een paar seizoenen geleden al met schaatsen, haar broers Bob en Bart besloten donderdag hetzelfde te doen.

Bob de Vries (36) baalt dat zijn lange en succesvolle loopbaan moet eindigen in een seizoen waarin vanwege de coronapandemie geen enkele marathon kon worden georganiseerd. ‘Een zware teleurstelling’, zegt hij tegen het magazine ProSkating. ‘Dit is niet het einde van een carrière waar je op hoopt.’

De Vries is de tweede in de beroemde Haulster schaatsfamilie die zijn schaatsen aan de wilgen hangt. Elma de Vries (37 jaar en tegenwoordig woonachtig en werkzaam in Schotland) deed dat drie jaar geleden.

In de eerste Feanster marathon, GP Formido, finishte Bob als tweede achter BAM-ploeggenoot Arjan Stroetinga als tweede. Broer Bart viel geblesseerd uit.

Olympische Spelen

Bob de Vries kan terugkijken op een lange en succesvolle schaatscarrière met vele hoogtepunten waaronder deelname aan de Olympische Spelen, de Nederlandse titel op de vijf kilometer en de nationale kampioenschappen op kunst- en natuurijs. Op die Winterspelen in Pyeongchang stelde hij trouwens hevig teleur. Hij werd slechts 15de op de 5000 meter.

‘Dit seizoen zag er veelbelovend uit’, liet de schaatser van Team Zaanlander optekenen. ‘De ploeg werd in de breedte versterkt en nog één keer wilde ik er echt vol voor gaan. Dat we helemaal niet hebben kunnen rijden is voor mij, en natuurlijk ook voor alle andere marathonschaatsers een zware telleurstelling.’

Boegbeeld

Ook de jongste uit het gezin besloot bekend te maken te stoppen met schaatsen. Bart de Vries (32), de voorbije jaren een van de boegbeelden van Bouw & Techniek, was liefst veertien seizoenen actief op het hoogste niveau in het marathonschaatsen.

Op natuurijs won Bart de Vries voor het eerst in 2009. Zijn eerste zege op kunstijs dateert van 2011. In Alkmaar versloeg hij toen broer Bob. ‘Dat was de enige keer dat we samen hebben gevochten om de winst. Gelukkig won ik die wel’, vertelde Bart de Vries aan de website SkateNL. ‘Wel frappant trouwens dat dat de zege is die de mensen zich het meest herinneren. Ook al is het al zo lang geleden.’

Bron: Nieuwe Ooststellingwerver/NDC


 
Button