Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Duivenwedstrijd

Deze regio staat bekend om de duivensport. In samenwerking met Postduivenvereniging Naar Huis organiseert Wielercomité Surhuisterveen een duivenwedstrijd 'op klassieke wijze'.

Wat wordt bedoeld met 'op klassieke wijze'? Het vliegen met duiven is van alle tijden. Worden tegenwoordig  computers ingezet om de vliegtijden vast te leggen, deden ze dat vroeger met een centrale klok. In elke dorpskroeg was een klok aanwezig en de duivenhouders fietsten zo snel mogelijk naar het betreffende café, meestal met de ring van de duif tussen de tanden. Daar is dan ook de link met de wielersport.

Vertegenwoordigers van de basischolen uit Boelenslaan, Harkema, Opende, Surhuisterveen en Opende zullen op 22 juli proberen de eer van hun school hoog te houden. Tijdens de Kidsday zijn door elke school namelijk een tweetal duiven geadopteerd die van Boxmeer naar Surhuisterveen zullen vliegen. Verwachte aankomst is zaterdagmiddag rond 14.00 uur. Het 'thuiskomen' van de duiven zal via een livestream te volgen zijn op het Torenplein, dit wordt mede mogelijk gemaakt door IP-camera's van MatenICT. De fietser die zich vervolgens met de duivenring, rekening houdend met de fietsafstand, het eerst meldt bij de tapwagen van AJ Catering op het Torenplein, wint een prijs. Deze prijs zal worden uitgereikt op het podium tijdens de Profronde op dinsdag 25 juli.

Locatie: Torenplein

Tijdstip: 14.00 uur

MatenICT

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739