Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Wim Stroetinga sprint naar 3e stek in Ronde van Noord-Holland

13-05-2018

Wim Stroetinga sprint naar 3e stek in Ronde van Noord-Holland

Wim Stroetinga sprintte vanmiddag naar een 3e stek in de 72e Internationale Ronde van Noord-Holland. De snelle man van Vlasman CT werd in de strijd om de tweede stek afgetroefd door Cees Bol. De winst was voor Julius van den Berg (SEG), die in Alkmaar solo over de meet kwam. Patrick van der Duin werd knap zesde en Maarten Kooistra uit Jonkerslân werd negende. Björn Bakker uit Wijnjewoude klasseerde zich als zestiende. Foto boven: Stroetinga in tweede positie achter Dylan Groenewegen en voor Tom Dumoulin.

Martijn Keizer, dit jaar rijdend voor de NWVGroningen/Fila, won in Spijkenisse de Zuid-Hollandse Eilandentour. In het bergcriterium van het Zuid-Limburgse Simpelveld finishte Jeen de Jong als negende.

Foto onder: Martijn Keizer leidt de dans in Profronde van Surhuisterveen.

 

Overwinningen voor Tom van der Werff en Elmar Abma

Bij de jeugd waren er dit weekend overwinningen voor Tom van der Werff en Elmar Abma. In de  jeugdronde van Kampen stonden ze beide op het hoogste tredje van het podium. Tom in categorie 6 en Elma in categorie 7. In deze categorie was er een knappe tweede plaats voor Jesper Melle Rozema uit Jistrum. Sille Hut uit Boelenslaan werd vierde.

In categorie 4 werd Finn Hiemstra (foto onder) tweede; eenzelfde klassering had de Burgumer ook in het Brabantse Schijndel. Thomas Huitema werd in Kampen derde.

Tweede plaatsen waren er ook voor Maureen Abma (categorie 3) en Siger van der Wal (categorie 2). Sigrid van der Wal finishte als vierde in categorie 1.

Kooyenga Groep

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739