Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Corné van Kessel en Sanne Cant winnen in Mol

03-12-2018

Corné van Kessel en Sanne Cant winnen in Mol

Corné van Kessel en Sanne Cant wonnen zondagmiddag de Zilvermeercross in Mol. Bij de mannen was het podium volledig Telenet-Fidea gekleurd. Van Kessel (27) won voor zijn beide ploegmakkers Jim Aernouts en Thijs van Aerts. David van der Poel finishte als vierde. Sieben Wouters legde na Tom Meeusen beslag op de zesde plaats.

Bij de vrouwen won wereldkampioene Sanne Cant haar vierde wedstrijd van het seizoen. Laura Verdonschot werd tweede en Inge van der Heijden werd knap derde. Top-tien plaatsen waren er ook voor Sophie de Boer (6e), Puck Pieterse (9e) en Aniek va Alpen (10e).

De Duitse kampioen Marcel Meisen won na een lange solo in eigen land, in Bensheim. Meisen kreeg twee Belgen mee op het podium, Jens Adams (2e) en Nicolas Cleppe (3e). Gosse van der Meer werd elfde. Bij de vrouwen won de Duitse Elisabeth Brandau voor de Française Marlène Morel Petitgirad en de Belgische Karen Verhestraeten. Beste Nederlandse was Esther van der Burg op een zevende plaats.

In Mol vond vrijdag en zaterdag de strijd om de wereldtitels bij de masters plaats. Mondiale titels waren er voor Michel Groenendaal, Bianca van den Hoek en Reza Hormes-Ravenstijn. Erik Dekker won zilver achter de Sloveen Milan Barenyi. De Belg Arne Daelmans greep het brons.  

Bij jeugdwedstrijden in Lieshout werden Finn Hiemstra en Thomas Huitema vierde en zevende in categorie 5. Danijel Agricola en Mads de Roos werden vierde en achtste in categorie 6.

 

 

Arriva

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739