Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Weekend crossen in Essen en Overijse

07-12-2018

Weekend crossen in Essen en Overijse

Het vizier van de cross is dit weekend gericht op Essen en Overijse. Winnaar van beide wedstrijden was vorig jaar Mathieu van der Poel. Beide Belgische crossen maken geen deel uit van één van de drie competities. De top-drie, Mathieu van der Poel, Wout van Aerts en Toon Aerts, ontbreken op de deelnemerslijsten.

De Bricocross in Essen wordt zaterdag live uitgezonden op VTM en de 81e Vlaamse Druivencross in Overijse op zondag op Sporza op ĖĖN.

In Essen, vorig jaar nog een DVV Verzekeringen Trofee wedstrijd, starten onder meer Laurens Sweeck, David van der Poel, Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout en Daan Soete. Bij de vrouwen staan aan het vertrek Annemarie Worst, Ellen Van Loy, Denise Betsema, Lucinda Brand, Fleur Nagengast, Kim Van De Steene, Ceylin del Carmen Alvarado, Maud Kaptheijns en Inge van der Heijden.

In de 81ste Vlaamse Druivencross in Overijse is ook Lars van der Haar van de partij. Verder op de deelnemerslijst: David van der Poel, Eli Iserbyt, Corné van Kessel en Sieben Wouters en bij de vrouwen Lucinda Brand, Ellen Van Loy, Fleur Nagengast, Alice Maria Arzuffi en Nikki Brammeier.

Meer informatie op www.molenheidevrienden.be en  www.desportvriendenoverijse.be

Andere crossen in het weekend

Zaterdag

Toi Toi Cup Jabkenice Tsjechië

Ciclocross del Ponto Italië

Amersfoort en Moergestel (jeugd)

Zondag

EKZ Tour Cross Eschenbach met Gosse van der Meer en Denise Betsema

13e Trofeo di Gorizia Italië

Moergestel, Hapert (jeugd) en ICW Cross in Een (Ronostrand)

MAIN Energie

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739