Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Uitstekende start Anne Tauber en Mathieu van der Poel in Mercedes-Benz UCI MTB World Cup

10-03-2018

Uitstekende start Anne Tauber in Mercedes-Benz UCI MTB World Cup

Anne Tauber kende vandaag, zaterdag, een uitstekende start in de 1e wereldbekermanche van de Mercedes-Benz UCI MTB World Cup in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. Achter de Deense Annika Langvad (Specialized) en de Française Paulien Ferrand Prévot werd Tauber derde.

Tauber debuteert dit seizoen in het shirt van Sandd/American Eagle, het team van Olympisch marathon kampioen, Bart Brentjens, co-commentator bij Red Bull tv.  Eind januari won ze op de Oostenrijkse Weissensee de Alternatieve Elfstedentocht. Vorig jaar werd de inwoonster van Oranjewoud tweede op het bergmeer in Karinthië. Tauber, die snel progressie maakt op de MTB, is regerend Nederlands kampioene.

Mathieu van der Poel.kwam uitstekend voor de dag in de 1e wereldbekermanche. Op 1.10 minuut van de winnaar werd Van der Poel, die vanuit een van de achterste startposities moest vertrekken, vierde.

De wedstrijd werd een nek-aan-nek race tussen de Zwitserse wereldkampioen Nino Schurter en de Nieuw-Zeelander Samuel Gaze. Gaze troefde in de sprint Schurter af. Op twee seconden werd de Fransman Maxime Marotte derde. 

De wedstrijd was live te volgen op www.redbull.tv .

 

DVEN Accountants Adviesgroep

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739