Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Twee weekenden geen competitie crossen

29-11-2018

Twee weekenden geen competitie crossen

De komende twee weekenden staan er geen competitie crossen op de kalender. Geen strijd om de punten in de Telenet UCI Cyclo-cross World Cup en de Telenet Superprestige of het secondenspel in de DVV Verzekeringen Trofee. Pas in het weekend van 15 en 16 december worden de competities hervat in Antwerpen (DVV Verzekeringen Trofee) en Zonhoven (Telenet Superprestige).

Maar… dat betekent niet dat er de komende twee weekenden niet gecrosst wordt. Integendeel! Komend weekend staat op zaterdag Hasselt (Soudal Classic) op de kalender en zondag de Zilvermeercross in Mol. Het weekend daarna crossen Essen (zondag) en Overijsse (zondag) met de Vlaamse Druivencross.

Op 9 december wordt in het Zwitserse Eschenbach wel om de punten gestreden in de wedstrijd die meetelt voor de EKZ Cross Tour. Leider is David van der Poel.

De top-drie, Mathieu van der Poel, Wout van Aert (foto onder) en Toon Aerts, ontbreken de twee komende weekenden op de deelnemerslijsten. Van der Poel en wereldkampioen Van Aert trekken naar het Spaanse vasteland om een basis te leggen voor de tweede helft van het crossseizoen, maar ook om door middel van duurtrainingen een basis te leggen voor het voorjaar op de weg. Toon Aerts, leider in twee klassementen, trekt naar Mallorca. Aerts, die geen voorjaarsklassiekers rijdt, richt het vizier volledig op de tweede helft van het crossseizoen.

AJ Catering & Meer

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739