Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Tom Dumoulin Wielrenner van het Jaar 2017

05-12-2017

Tom Dumoulin is in ‘s-Hertogenbosch voor de vierde keer op rij gekozen tot Wielrenner van het Jaar. Opnieuw verhuist de bijbehorende Gerrit Schulte Trofee naar het Belgische Kanne. De inmiddels 27-jarige Limburger was deze wielerjaargang bijzonder succesvol. Met het winnen van de Giro d’Italia schreef de renner van Sunweb geschiedenis. Daarnaast won hij ook het WK tijdrijden in het Noorse Bergen en ook het eindklassement van de BinckBank Tour schreef hij op zijn naam. Met Sunweb was hij de sterkste in het WK ploegen tijdrijden. Eind juli reed Dumoulin zich op de erelijst van de Profronde van Surhuisterveen, de 36e editie om de Gouden Fiets van de Kooyenga Groep.

Vrouwen

Bij de vrouwen won Annemiek van Vleuten de Keetie van Oosten-Hage Trofee voor de Wielrenster van het Jaar. De 31-jarige Van Vleuten werd in Bergen wereldkampioene tijdrijden en was ook de sterkste in de Boels Rental Ladies Tour. In het eindklassement van de Giro d’ Italia werd ze derde.

Renner van de Toekomst

De Gerrie Knetemann Trofee voor Renner van de Toekomst ging naar Fabio Jakobsen. De 21-jarige renner van SEG Racing Academy won de Ronde van Noord-Holland, Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt en etappes in Olympia’s Tour, Tour de Normandie, Tour Alsace en Tour de l’Avenir. Volgend jaar debuteert Jakobsen bij de profs bij de Belgische formatie Quick-Step Floors CT.

Foto: AWFoto.nl 

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739