Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Team Surhuisterveen Fiets voor een Huis realiseert 25 huizen voor Bangladesh

11-09-2017

Team Surhuisterveen Fiets en Loop voor een Huis sloot zaterdag haar actieprogramma 2017 af op de flanken van de Galibier. Alle Feanster lopers en fietsers slaagden er in de Alpen col te bedwingen.

In tegenstelling tot de voorgaande dagen, toen het zonnig en aangenaam weer was, was het weer zaterdag in de Franse Alpen niet bijster aangenaam. Kou, regen, mist en op de top zelfs sneeuw moesten de deelnemers trotseren.

In verband met deze weersomstandigheden had de organisatie vrijdagavond besloten om de deelnemers vroeger te laten vertrekken. Om 7.00 uur klonk in startplaats Valloire dan ook al het startschot, gelost door de winnaar van de Tour de France 1968, Jan Janssen, voor de bijna 700 deelnemers.

"Sneeuw en regen op de top", vertelde Arjen de Jong die zich als één van de eersten 'op het dak van de Alpen' meldde. "Het was een geweldige en uitdagende tocht, ondanks de weersomstandigheden", vertelde Hennie Cnossen, die lopend 'dwars door de velden' over glibberige paadjes de top haalde.

Fiets voor een Huis 2017

In 2017 is met deze actie van Wereldfoundation door alle deelnemers van Fiets en Loop van een Huis een bedrag van € 780.000, - opgehaald. Met dat bedrag kunnen 780 stormvaste huizen worden gebouwd voor arme gezinnen in Bangladesh. Onder het motto: Wij een huis, zij een huis!

Iedere deelnemer realiseerde namelijk € 1000, - aan sponsorgeld. Het gezamenlijke doel was om zoveel mogelijk huizen te bouwen voor kansarme gezinnen in Bangladesh. Voor iedere 1.000 euro sponsorgeld wordt via een micro-hypotheek 1 huis in Bangladesh gerealiseerd.

Na 5 jaar stopt de actie Loop en Fiets voor een Huis, maar Wereldfoundation blijft micro-hypotheken verstreken aan mensen in Bangladesh die een stenen huis willen laten bouwen. "Het zit er op", vertelt Gerald Holtvlüwer, de oprichter van Wereldfoundation. "We hebben vijf prachtige jaren gehad met elkaar. Wat een enthousiasme en gedrevenheid!". Ondertussen zijn al 1.550 stenen huizen gerealiseerd. Daar komen dit jaar ieder geval nog 780 bij.

Willem Gees, vertegenwoordiger van Wereldfoundation in Bangladesh, meldde in Valloire dat ondanks de overstromingen van de laatste tijd in dit Aziatische land alle stenen huizen van Wereldfoundation zijn blijven staan.

Team Surhuisterveen

Team Surhuisterveen Fiets en Loop voor een Huis droeg ook dit jaar haar steentje bij. "De teller bleef steken op het fantastische bedrag van 25.730 euro, vertelt de coördinator van het team, Jack Bouw. "Daarmee kunnen 25 huizen worden gebouwd. Heel veel mensen steunden ons de afgelopen maanden door mee te doen aan allerlei acties die we organiseerden zoals een galadiner, verkoop van Fiets voor een Huis wijn (nog steeds verkrijgbaar bij Wijnhuis Machiel), een veldtoertocht, een kerkdienst, een verloting, een fietstocht en de verkoop van koffie, boeken enz. op de vrijmarkt in Surhuisterveen. Hartverwarmend!"

Met de opbrengst van alle acties van de afgelopen vijf jaar van Team Surhuisterveen kunnen 73 huizen worden gebouwd.

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739