Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Richard Groenendaal ploegleider bij Boels-Dolmans CT

04-10-2018

Richard Groenendaal ploegleider bij Boels-Dolmans CT

Richard Groenendaal is voor het seizoen 2019 toegevoegd aan de staf van het Boels-Dolmans Cycling Team.

“Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging,” vertelt Groenendaal. “Ik zal Danny volgend jaar als tweede ploegleider gaan ondersteunen in een aantal wegwedstrijden. Het is mooi dat ik mijn ervaring en expertise mag gaan overbrengen binnen deze vrouwenploeg,” meldt de meervoudige oud-winnaar van de Internationale Centrumcross op de site van de ploeg.

“Richard zal volgend jaar parttime in dienst zijn van de ploeg,” vertelt teammanager Danny Stam. “Daarna bekijken we hoe we de samenwerking willen voortzetten. Ik ben heel erg blij met de extra ervaring in de ploeg.”

Groenendaal werd acht keer Nederlands kampioen veldrijden en werd in het seizoen 1999-2000 wereldkampioen in zijn eigen Sint-Michielsgestel. Daarnaast won hij drie keer het Wereldbekerklassement en won hij ook de Nederlandse MTB-titel.

Na zijn carrière was hij tot het stoppen van het team in 2017 ploegleider bij het Rabobank Development Team.

“Ik zal me gaan richten op het wegseizoen, maar als veldrijder ligt daar misschien ook nog wel een rol voor mij weggelegd in de toekomst,” zegt Groenendaal. “Dat bekijken we echter pas later, eerst het wegseizoen van 2019. Ik kijk er enorm naar uit."

In de kleuren van Boels-Dolmans CT rijden wereldkampioene Anna van der Breggen (foto onder), ex-wereldkampioene Chantal Blaak, Amy Pieters, de winnares van Healthy Ageing Tour 2018. Deze week werd ook de Belgische topsprintster Jolien D’Hoore aangetrokken.

Richard Groenendaal won drie keer de Centrumcross in Surhuisterveen: in 2004, 2006 en 2007. Daarnaast beklom hij zes keer als tweede of derde het podium op De Kolk.

Meer informatie op www.boelsdolmanscyclingteam.com

Foto onder: het podium van de Centrumcross 2007: Gerben de Knegt, Richard Groenendaal, rondemisse Trieneke Leegstra en wereldkampioen Erwin Vervecken.

Foto onder: het podium van de Centrumcross 2007: vlnr. Gerben de Knegt, Richard Groenendaal, rondemiss Trieneke Leegstra en wereldkampioen Erwin Vervecken

 

 

 

Loon-, Grondverzet & Transportbedrijf Luimstra

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739