Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Mathieu van der Poel wint ook SP Gieten

01-10-2017

Mathieu van der Poel bleef ook op de flanken van de Hondsrug in Gieten ongeslagen. De 22-jarige spits van Beobank-Corendon ontdeed zich in de finale van het elitegroepje met wereldkampioen Wout van Aert, Lars van der Haar (foto) en Laurens Sweeck. In de slotronden kwam een ontketende Van der Poel niet meer in de problemen. Van Aert, duidelijk in betere doen dan in de Amerikaanse wereldbeker crossen, verzekerde zich van de tweede stek. Laurens Sweeck, bezig om zich resoluut in de mondiale top te rijden, werd derde voor Lars van der Haar. En daarmee kreeg Gieten in de eerste Superprestige wedstrijd van het seizoen precies hetzelfde podium als vorig jaar.

Bij de vrouwen gaf een Maud Kaptheijns een ijzersterk visitekaartje af. De Brabantse van Crelan-Charles reed de hele wedstrijd alleen aan de leiding. Na haar winst, vorig jaar in het Belgische Lille, opnieuw een grote overwinning. De Britse Nikki Brammeier werd tweede voor Sophie de Boer. Wereldkampioen Sanne Cant werd zesde, Annemarie Worst zevende en Yara Kastelijn tiende.

Bij de beloften zorgde Jens Dekker uit Fluitenberg voor een grote verrassing. De Drent, die al meer dan een jaar last heeft van ademhalingsproblemen, nam halverwege het heft in handen en breidde gestaag zijn voorsprong uit. Op de meet had hij twintig tellen op de Tsjech Adam Toupalik. Yannick Peeters (B.) werd derde.

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739