Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Mathieu van der Poel start crosscampagne met twee overwinningen

06-10-2018

Mathieu van der Poel slaat direct toe in Meulebeke en Ronse

Het was gelijk raak. Mathieu van der Poel is uitstekend begonnen aan zijn veldritcampagne 2018-2019. Zowel in Meulebeke als op de Hotond in Ronse, in de GP Mario De Clercq, trok hij de winst solo naar zich toe.

Van der Poel sloeg in de Berencross in Meulebeke half koers zijn slag, maar de marge bedroeg nooit meer dan tien seconden. In de slotronde kwam Van Aert dichterbij. Het was niet genoeg om Van der Poel van zijn eerste seizoenoverwinning af te houden. Wereldkampioen Wout van Aert kwam als tweede mee op het podium. Daan Soet werd derde. 

Een dag later was de Hotond onder de rook van Ronse het crossdecor. De cross met de meeste hoogtemeters die nog niet op de palmares van Van der Poel stond. Na een afwachtend begin ontdeed de Europese kampioen zich in de finale van zijn concurrenten. Wout van Aert werd voor de tweede keer op rij tweede. Michael Vanthourenhout werd derde. Lars van der Haar (5e) en de gewezen beloften wereldkampioen Joris Nieuwenhuis (6e) reden eveneens in de top-tien. Jens Dekker won bij de beloften (foto onder).

Toon Aerts, de winnaar van de beide wereldbekermanches in Amerika, sloeg dit crossweekend over.

De uitslag van de Brico Cross in Meulebeke: 1. Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) 2. Wout van Aert (Cibel-Cebon Offroad team) 3. Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions) 4. Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal) 5. Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) 6. Gianni Vermeersch (Steylaerts-777) 7. Jim Aernouts (Telenet-Fidea Lions) 8. Daan Soete (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) 9. Tim Merlier (Crelan-Charles) 10. Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions).

De uitslag van de Brico Cross in Ronse: 1. Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) 2. Wout van Aert (Cibel-Cebon – B.) 3. Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal – B.) 4. Gianni Vermeersch (Steylaerts-777 – B.) 5. Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions) 6. Joris Nieuwenhuis (Sunweb) 7. Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice – B.) 8. Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea Lions – B.) 9. Michael Boros (Creafin-Tuv Sud – Tsj.) 10. Marcel Meisen (Beobank-Corendon – Dld.)

Bij de vrouwen winnen Sanne Cant (Meulebeke) en Marianne Vos (Ronse)

In de Berencross in Meulebeke won Sanne Cant. De wereldkampioene kreeg twee landgenoten meer op het podium: Ellen Van Loy (2e) en Loes Sels (3e). De jonge Nederlandse Ceylin del Carmen Avarado werd vierde.

In Ronse was de overwinning voor Marianne Vos. Bij het ingaan van de slotronde ontdeed de leidster in de Wereldbeker zich van haar vier overgebleven concurrentes. Na Waterloo was het de tweede overwinning voor de meervoudige wereldkampioene. Alice Arzuffi werd tweede en de jonge Nederlandse Annemarie Worst (foto onder) werd derde. In de top-tien vijf Nederlandse vrouwen op de Hotond.

De uitslag van de Brico Cross in Meulebeke: 1.Sanne Cant (Iko-Beobank) 2.  Ellen Van Loy (Telenet Fidea Lions) 3.  Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) 4.  Ceylin del Carmen Alvarado (Iko-Beobank) 5.  Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal) 6.  Elle Anderson (Milwaukee-Alpha Motorhomes - USA) 7.  Joyce Vanderbeken (Bike Advice-ITAF CT – B.) 8.  Lizzy Witlox (TWC Tempo – Ned.) 9.  Manon Bakker (Experza-Footlogix – Ned.) 10.  Lindy van Anrooy (Milwaukee-Alpha Motorhomes – Ned.).

De uitslag van de Brico Cross in Ronse: 1. Marianne Vos (WaowDeals) in 44m 03s 2. Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777 – It.) 3. Annemarie Worst (Steylaerts-777) 4. Ceylin del Carmen Alvarado (IKO-Beobank) 5. Ellen Van Loy (Telenet-Fidea –B.) 6. Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex – B.) 7. Inge van der Heijden (Waowdeals) 8. Nikki Brammeier (Mudiiita – Gbr.) 9. Sanne Cant (IKO-Beobank – B.) 10. Sophie de Boer (Breepark)

David van der Poel wint in Lutterbach (Fra.)

Na zijn overwinningen  in Zwitserland, Baden en Illnau, boekte David van der Poel (foto boven) in Franse Lutterbach zijn derde overwinning. Op het podium werd Van der Poel geflaneerd door de Franse kampioen Steve Chanel en zijn landgenoot Fabien Canal. Bij de vrouwen won de Nederlandse Denise Betsema voor de Britse Helen Wyman en de Francaise Marlene Petittgirard.

In het Zwitserse Aigle, de thuisbasis van de UCI, won de Belg VIncent Baestaens voor de beide Nederlanders David van der Poel en Corné van Kessel. Gosse van der Meer werd vijftiende. David van der Poel blijft leider in het klassement van de EKZ Cross.

Bij de vrouwen won Denise Betsema. Na de winst in Lutterbach (Fra.) de tweede overwinning in het weekend.Pavla Havlikova (Tsj.) werd tweede en de Britse Helen Wyman derde.

In het Deense Helsingør werd Laura Krans uit De Wilp achtste.

 

 

 

 

DVEN Accountants Adviesgroep

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739