Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Marten en Hartthijs op podium in Zuid-Holland

11-03-2018

Marten en Hartthijs op podium in Zuid-Holland

Marten Kooistra en Hartthijs de Vries (foto boven) stonden zaterdag op het podium in de 65ste Ronde van Zuid-Holland. Kooistra won, De Vries werd derde. De tweede plaats was voor Kooistra’s ploeggenoot Ide Schelling.

Het was de eerste overwinning voor de 21-jarige Kooistra uit Jonkerslân bij de elite/beloften. De renner van SEG Racing Academy CT reed in de finale samen met De Vries  weg uit de kopgroep. Schelling voegde zich bij het tweetal Friezen. In de sprint was Kooistra de snelste.

Verrassend was de derde plaats van Hartthijs de Vries. Begin januari leverde De Vries zijn profcontract bij Roompot-Nationale Loterij CT in vanwege hartritmestoornissen. Een hardgelag voor de 21-jarige Kollumer, die in de maanden ervoor de basis had gelegd voor het nieuwe seizoen. In overleg met de artsen bleef hij echter fietsen. Vorige week kreeg hij tijdens een onderzoek te horen dat er geen gevaarlijke dingen waren. Voor De Vries het sein om namens de NWVGroningen te starten in de Ronde van Zuid-Holland. “De derde plaats is boven verwachting. Een mooie opsteker,” aldus De Vries. Volgende week zaterdag start hij in de Ronde van Groningen, waar vader Thijs in 1994 derde werd achter Harekiet Wietze Veenstra en Arjan Vinke.

Land Transport

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739