Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Hooghiemster, Koster, Betsema en ICW Zevenhuizen

06-11-2018

Hooghiemster, Koster, Betsema en ICW Zevenhuizen

René Hooghiemstra heeft zijn contract bij het continentale wielerteam Alecto verlengd. “Ook ik mag weer deel uitmaken van het team," meldt de 32-jarige Trynwâldster, die tegenwoordig in Sneek woont op facebook. . “Trots op de nieuwe aanwinsten van de ploeg. Het gaat weer een mooi jaar worden.” Hooghiemster fungeerde dit jaar als koerskapitein. Met derde plaatsen in de Ster van Zwolle en de Ronde van Groningen en een zevende plaats in het eindklassement van de Topcompetitie kwam hij goed uit de slag. “Mijn tweede helft van het seizoen viel in het water door een rugblessure. Inmiddels ben ik weer hersteld en heb de trainingen weer hervat.”

In het dagelijks leven is Hooghiemster directeur van Rocq Sports BV in Sneek. Binnen Rocq Sports vertegenwoordigen zij Kalas Sportswear custom made kleding & collectie.

Anouska Koster ontvouwt binnenkort haar plannen

Anouska Koster uit De Westereen heeft na een welverdiende rustperiode, met onder meer een bezoek aan Israël, de trainingen weer opgepakt.

Na 4 geweldige jaren bij WaowDeals Pro Cycling (en eerder WM3 en Rabo-Liv) heeft de winnares van de Ronde van Surhuisterveen afgelopen zomer besloten om volgend seizoen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Binnenkort komt ze met meer nieuws over de stap naar haar nieuwe team.

Denis Betsema per direct naar Marlux-Bingoal

Veldrijdster Denise Betsema (25) is bezig aan een uitstekend seizoen. Gisteren werd ze derde bij het EK Veldrijden voor vrouwen in Rosmalen.

Per direct gaat ze deel uitmaken van de Belgische formatie Marlux-Bingoal. “Een topteam wat zeer professioneel werkt en over uitstekend materiaal beschikt. Ik kijk er naar uit.” Betsema,  getraind door de Belg Tom de Kort, werd tot dusver gesponsord door lokale sponsoren van het eiland Texel, waar ze woont. Op Texel is ze ook werkzaam in de ouderlijke fietsenwinkel in Oudeschild.

De moeder van twee kinderen kijkt uit naar de samenwerking met Mario De Clercq en Gianni Meersman. Naast Betsema rijden ook de Belgische Laura Verdonschot en de Italiaanse Alicia Maria Arzuffi voor het team.

Bijna 200 deelnemers bij ICW wedstrijd in Zevenhuizen

De eerste ICW Noord wedstrijd in het Groningse Zevenhuizen had zaterdag bijna 200 deelnemers aan de vertreklijn. 76 bij de jeugd en 121 bij de andere categorieën. De deelnemers konden, wat wedstrijddeelname betreft, kiezen uit veldrijden of ATB,

Bij de veldrijders won Bart Barkhuis bij de heren. Jan-Albert Krans maakte zijn comeback met een 16e plaats. Winst was er voor Maiko Timmer bij de junioren voor Philip Sijbrandi. Lars Stienstra was eerste bij de nieuwelingen. Laura Krans (foto boven) was de beste dame en Isa Looienga won bij de nieuwelingen-meisjes. Jannet de Vries werd vierde. Nathalie werd 2e bij de junior-vrouwen.

Bij de ATB won Onno Reijnhout bij de mannen voor Eit Visser en Henk Bos, die zondag de halve marathon liep in de Berenloop op Terschelling. Het Peendermantsje Daniel Elzinga werd 11e en Andries Weening 13e. Bij de junioren won Bas Luka de Vries uit Kollum. Djaro Bosma werd derde bij de nieuwelingen.

Bij de jeugd won Tsjisse Weening de veldrit in categorie 6/7. Weening (foto onder) kreeg Jip Kessies uit Hijken (2e) en Diederik Kuipers uit Assen (3e) mee op het podium. Op de MTB werden Kyana Bosma en Tim Bosma respectievelijk vierde en derde.

 

Rabobank Drachten Friesland Oost

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739