Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Hartthijs de Vries naar ploeg Weening, Roompot – Nederlandse Loterij

06-09-2017

Hartthijs de Vries rijdt volgend jaar voor Roompot – Nederlandse Loterij. De Kollumer tekende een tweejarig contract bij de ploeg van streekgenoot Pieter Weening. Daarnaast legde de ploeg ook een ander Nederlands talent vast, Jan Willem van Schip.

Hartthijs de Vries maakte vorig jaar indruk met het winnen van de jongerentrui in de Topcompetitie en een derde plaats in het eindklassement van Olympia’s Tour. De 21-jarige Fries finishte dit seizoen in het shirt van SEG Racing Academy als vijfde in Gent-Wevelgem voor beloften (Kattekoers) en als derde op het NK voor renners onder de 23. De Vries maakte daar zijn rentree na een ernstige val tijdens een training in Limburg. ’Hartthijs toonde daarmee afgelopen zomer niet alleen veel talent te hebben, maar ook over het juiste karakter te beschikken om te slagen als wielrenner.Hij heeft een sterke tijdrit en kan goed uit de voeten op verschillende parcoursen. Ook gezien zijn leeftijd een prima aanwinst voor ons’, aldus Breukink.

De Kollumer zelf ziet met zijn transfer een droom waarheid worden. ’Als jonge jongen is prof worden toch altijd een grote wens geweest. Natuurlijk ambieer ik uiteindelijk een plaats in de World Tour en Roompot – Nederlandse Loterij kan een goede volgende stap zijn op de weg daar naar toe. Zij rijden een mooi programma vol wedstrijden waarin ik veel kan leren. Er zitten ervaren mannen in de begeleiding en ik vind het ook tof dat ik samen met mijn provinciegenoot Pieter Weening in één team kom te rijden’ is De Vries enthousiast over zijn overgang.

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739