Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Grootegast start- en finishplaats Healthy Ageing Tour 2018

14-11-2017

Grootegast is volgend jaar start- en finishplaats van de Healty Ageing Tour 2018. Op donderdag 5 april rijdt het internationale vrouwenpeloton een omloop van 100 kilometer door Het Westerkwartier met als finale een aantal plaatselijke ronden. Deze openingsetappe is een gezamenlijke creatie van de gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn. Per 1 januari 2019 vormen ze de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Naast de internationale vrouwenwedstrijd, door de UCI opgewaardeerd naar de status 2.1, rijden de laatste drie dagen ook de junior-vrouwen. Daarnaast heeft de organisatie ook een wedstrijd voor paracyclists, die eveneens de laatste drie dagen in actie komen, toegevoegd.

Vrijdag 6 april wordt een dubbele etappe verreden. 's Morgens wordt een omloop verreden in het Oldambt met start en finish in Winschoten. 's Middags staat een tijdrit individueel op het programma in Stadskanaal. 

Zaterdag 7 april is Winsum, de laatste jaren vaste etappeplaats, het epicentrum van de koers. Er wordt een omloop van negentig kilometer verreden door vier gemeenten, Winsum, Bedum, De Marne en Eemsmond, die betrokken zijn bij de gemeentelijke herindeling. Per 1 januari 2019 vormen ze samen de nieuwe gemeente Het Hogeland. In Winsum, Sportscom city, worden in de finale een aantal plaatselijke ronden verreden.

In de finale-etappe op zondag 8 april zijn de start- en finishstreep getrokken op de Vismarkt in het hart van de stad Groningen. In de afsluitende etappe door Stad wordt gereden op een rondje van acht kilometer.

 

 

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

T: 06-19945476
E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739