Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

EK Veldrijden: Gouddelvers op zondag…

04-11-2018

EK Veldrijden: Gouddelvers op zondag…

Het Europees Kampioenschap in Rosmalen was zondag voor de Nederlanders bijzonder succesvol. Vier van de vijf titels waren voor de Nederlanders. Vier keer klonk het Wilhelmus. Pim Ronhaar uit Hellendoorn reed solo naar de overwinning bij de junioren. Ceylin del Carmen Alvarado was de sterkste bij de beloften-vrouwen. Annemarie Worst (foto boven) won bij de vrouwen. En Mathieu van der Poel rekende, na zijn offday op de Koppenberg afgelopen donderdag, af met de concurrentie. 

Pim Ronhaar won voor de beide Belgen Witse Meeussen en Thibaut Nys. Luke Verburg werd zevende.

Bij de beloften-vrouwen een volledig Nederlands podium. Achter Ceylin del Carmen Alvardo (foto onder) werden Inge van der Heijden en Fleur Nagengast tweede en derde. Ook Puck Pieterse (5e), Yara Kastelijn (6e) en Aniek van Alphen (9e) reden in de top-tien.

Bij de beloften-mannen won het Britse supertalent Tom Pidock. Hij was een maatje te groot voor zijn concurrenten. Bij de beloften was het stuivertje wisselen met Eli Iserbyt, die vorig jaar in het Tsjechische Tabor de titel won. "De beste heeft gewonnen," aldus Iserbyt. De Fransman Antoine Benoist greep het brons.Jens Dekker werd negende.

Annemarie Worst, de revelatie van dit seizoen, trok op Brabantse bodem haar succesvolle lijn door. Na een enerverend gevecht reed ze in de voorlaatste ronde weg uit de kopgroep. Verwoede pogingen van Vos om de kloof te dichten, strandden. Vos won de sprint om de tweede plaats voor de opnieuw sterk acterende Denise Betsema. Wereldkampioene Sanne Cant werd vierde. “Ik weet dat het kon,” vertelde Annemarie Worst aan de finish. “In Gieten ging het ook goed. De benen voelden goed. In de voorlaatste ronde had ik vijf seconden. Toen dacht ik en nu gas geven. Met name in het bos met al dat draaien en keren kon ik mijn voordeel doen.”

De uitslag bij de vrouwen:

1. Annemarie Worst; 2. Marianne Vos; 3. Denise Betsema; 4. Sanne Cant; 5. Ellen Van Loy; 6. Loes Sels; 7. Alice Maria Arzuffi; 8. Nikki Brammeier; 9. Helen Wyman en 10. Laura Verdonschot.

Mathieu van der Poel opnieuw Europees kampioen

Het begin was stroef voor Mathieu van der Poel. Na de start kwam hij knijp te zitten in de buitenbochten. Wout van Aert denderde door en nam voorsprong. Eenmaal los uit de kluwen ontbond Van der Poel alle duivels en kwam in het spoor van Van Aert. Na een korte recuperatie versnelde de regerend Europees kampioen op het vlakke gedeelte van het parcours. Binnen de kortste keren werd Van Aert op achterstand gereden. Het pleit was beslecht. Van der Poel consolideerde zijn voorsprong en won voor de tweede keer op rij de Europese titel. 

Wout van Aert pakte het zilver en Laurens Sweeck het brons. Lars van der Haar moest na een goed begin in het tweede gedeelte een tikkie terug en werd zesde. Knap zevende werd Joris Nieuwenhuis. Gosse van der Meer werd in dezelfde ronde als Van der Poel 29ste.

"Ik had weing twijfel na de offday op de Koppenberg van afgelopen donderdag," vertelde Van der Poel aan de meet. "Het was een mooie overwinning voor heel veel publiek in Nederland. Het maakt heel wat los. In de eerste bochten zat ik wat klem te zitten." Terug bij Van Aert plaatste zijn demarrage. "Ik plaatste een tegendemarrage op een plek waar hij het niet verwachtte. De titel is mooi. Ik heb nog een paar Europese truien in de verpakking. Die kunnen er nu uit."

De uitslag: 1. Mathieu van der Poel; 2. Wout van Aert (B.); 3. Laurens Sweeck (B.); 4. Michael Vanthourenhout (B.); 5. Toon Aerts (B.); 6. Lars van der Haar; 7. Joris Nieuwenhuis; 8.Quinten Hermans (B.); 9. Gianni Vermeersch (B.); 10. Daan Soete (B.); 12. Corne van Kessel; 13. David van der Poel; 16. Sieben Wouters; 17. Stan Godrie; 29. Gosse van der Meer.  

 

Van der Velde & Hoen makelaardij o.z.

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739