Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Fytsnijs: Bauke, Gosse, Björn, Harns en de Trynwâlden

30-08-2018

Fytsnijs: Bauke, Gosse, Björn, Harns en de Trynwâden

Bauke Mollema rijdt ook de komende twee seizoenen voor Trek-Segafredo. De nummer drie van de Feanster Profronde 2018 rijdt sinds 2015 voor deze Amerikaanse ploeg. Daarvoor was hij actief bij Rabobank en Belkin.

'Ik heb het goed naar mijn zin bij deze ploeg. De sfeer binnen de ploeg is geweldig. Voor volgend jaar staat er een sterk team, ik kijk ernaar uit!', zegt Mollema.

Gosse crosse

Gosse van der Meer, de Surhuizumer globetrotter, is goed aan het veldritseizoen begonnen.

In Down Under kwam de renner van Bombtrack/Hunt drie keer in actie. De eerste wedstrijd leverde een overwinning op. In de twee volgende UCI wedstrijden in Essendon Fields (Victoria) werd de Fries tweede achter de Drent Jens Dekker uit Fluitenberg (Corendon-Circus). Beide klasseringen leverden de nodige UCI-punten op.

Zondag 2 september a.s. komt Van der Meer in actie in de Qiansen Trophy Aoha Station in China en zondag 16 september a.s. trapt Gosse Europees af in de EKZ-cross in het Zwitserse Baden.

Björn Bakker wint Groninger Criterium Cup

Björn Bakker uit Wijnjewoude werd woensdagavond in het Groningse Winsum eindwinnaar van de Groninger Rabobank Criterium Cup. De reeks omvatte drie wedstrijden: de Omloop van Bedum, Rondom de Bult in Usquert en de Ronde van Winsum.

Visserijdagen Harlingen Ronde

Vrijdagavond 31 augustus a.s. koerst Harlingen in het kader van de Visserijdagen. Het criterium in de Friese havenstad trekt jaarlijks honderden toeschouwers. De wedstrijd wordt verreden op een 1,2 kilometer lang parcours in de nabijheid van het centrum en de haven. De wedstrijd over 55 kilometer (46 ronden)  begint om 19.00 uur. De organisatie is in handen van de Harlingerger wielerclub WTC Ouwe Seun en de wv Snits. Meer informatie op www.wvsnits.nl

Foto onder: renners/rensters van WTC Ouwe Seun op de foto met Laurens ten Dam voor de start van de Profronde van Surhuisterveen 2018 - foto: @ouweseun 

Zaterdag a.s. 16e Omloop van de Trynwâlden

Zaterdag 1 september a.s. wordt de 16e Omloop van de Trynwâlden verreden. De start en finish van de wedstrijd over 100 kilometer is in Oentsjerk voor Kafee It Wapen fan Fryslân.

De start is om 15.00 uur. Er wordt gereden op een omloop van 11,2 kilometer door de dorpen van de Trynwâlden. Meer informatie op www.omlooptrynwalden.nl

 

Loon-, Grondverzet & Transportbedrijf Luimstra

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739