Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Feansters halen top van Alpen col de Galibier

09-09-2017

De Feanster lopers en fietsers zijn er vanmorgen in geslaagd de top van de Galibier te halen. In het kader van de actie Fiets voor een Huis was Team Surhuisterveen FveH deze week present in Valloire in de Franse Alpen.

In tegenstelling tot de voorgaande dagen, toen het zonnig en aangenaam weer was, was het weer vandaag niet bijster aangenaam. Kou, regen en op de top zelfs sneeuw moesten de deelnemers, lopend en fietsend, trotseren. In verband met deze weersomstandigheden had de organisatie gisteravond besloten om de deelnemers vroeger te laten vertrekken. Om 7.00 uur klonk dan ook al het startschot, gelost door de winnaar van de Tour de France 1968, Jan Janssen, voor de ruim 700 deelnemers.

"Sneeuw en regen op de top", meldde Arjen de Jong die vanmorgen als één van de eersten 'op het dak van de Alpen', meldde. "Het was een geweldige en uitdagende tocht', vertelde Hennie Cnossen, die lopend 'dwars door de velden' de top haalde.

Fiets voor een Huis 2017

In 2016 is met deze actie van Wereldfoundation een bedrag van € 301.856,- opgehaald. Met dat bedrag kunnen 301 stormvaste huizen worden gebouwd voor arme gezinnen in Bangladesh. Wij een huis, zij een huis!

Iedere deelnemer realiseert namelijk € 1000,- aan sponsorgeld. Het gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk huizen te bouwen voor kansarme gezinnen in Bangladesh. Voor iedere 1.000 euro sponsorgeld wordt via een micro-hypotheek 1 huis in Bangladesh gerealiseerd. Wij een huis, zij een huis!

Team Surhuisterveen Fiets voor een Huis

Vandaag maakt logistiek manager van Team Surhuisterveen, Jack Bouw, het bedrag/het aantal huizen bekend dat Team Surhuisterveen dit jaar bij elkaar heeft gelopen en gefietst door middel van de organisatie van allerlei acties: een galadiner, verkoop van Fiets voor een Huis wijn (nog steeds verkrijgbaar bij Wijnhuis Machiel), een veldtoertocht, een kerkdienst, een verloting, een fietstocht en de verkoop van koffie, boeken enz. op de vrijmarkt in Surhuisterveen op Koningsdag. "En vergeet al die sponsors niet, maar ook de mensen en instellingen die ons verrasten met allerlei giften. Hartverwarmend!", aldus Bouw.

Touretappewinnaar Bauke Mollema is ambassadeur van Fiets voor een Huis.

 

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739