Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Douwe de Vries en Finn Hiemstra winnen

03-09-2018

Douwe de Vries wint 16e Omloop van de Trynwâlden

Douwe de Vries heeft de zestiende editie van de Omloop van de Trynwâlden op zijn naam geschreven. De Hallumer klopte in Oentsjerk in de eindspurt Jarno Gmelich Meijling uit Almere en Roderik Egberink uit Bussum met een paar fietslengtes verschil.

Vroeg in de wedstrijd koos De Vries voor de aanval samen met Jarno Gmelich Meijling en Roderik Egberink. In de finale kreeg het drietal gezelschap van Hartthijs de Vries, Danny van der Tuuk en Sven Kramer. Na een onrustige finale besliste Douwe de Vries de slotkoers van het Friese wielerseizoen in zijn voordeel.

Finn Hiemstra wint in Well

Ook de jeugdrenners kwamen dit weekend in actie. Winst was er voor Finn Hiemstra in het Limburgse Well.

De gebroeders Huitema reden in het Brabantse Ossendrecht. Thomas werd vijfde in categorie 4 en Jasper kwam met een derde plaats in categorie zeven op het podium.

In de Koga Noordelijke Wielercompetitie stonden drie Friezen op het podium. Sigrid van der Wal werd tweede in categorie één en Jelrik Hiemstra en Sille Hut werden derde in respectievelijk categorie zes en zeven.

Foto: Jelrik Hiemstra derde

Veldslag om Norg

Zaterdag werd de Veldslag om Norg verreden. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Iris van der Stelt. Zij was na 100 kilometer sneller dan Daniëlle Meijering en Laura Krans-Ringersma uit De Wilp. 

Rabobank Drachten Friesland Oost

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739