Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

De weekendkoersen: Krul, Brouwer, Huitema en Kuper winnen

09-04-2018

De weekendkoersen: Krul, Brouwer, Huitema en Kuper winnen

  • Stef Krul wint in Börger (D.)
  • Karen Brouwer wint de Hel van Groesbeek
  • Wielerjeugd actief in Leeuwarden
  • Jack Kuper wint Open Fries Kampioenschap in Goënga

Stef Krul wint in Börger (D.)

Stef Krul uit Tjalleberd won in het Duitse Börger de 8.Gr.Frühjahrspreis der Gemeinde Börger. Achter de renner van Metec-TKH finishten Jeff Vermeulen en de Duitser Aaron Grosser als tweede en derde. Cor van Leeuwen werd zevende. Na een aantal weken blessureleed scheen de 'wielerzon' weer voor de renner uit De Streek (Aengwirden).

Karen Brouwer wint de Hel van Groesbeek

Net als in 2015, 2016 en 2017 wist Karen Brouwer (Oosterwolde - foto boven) ook dit jaar de Hel van Groesbeek op haar naam te schrijven. Tussen de mannen liet ze haar vrouwelijke concurrentes ruim achter zich in deze snelle marathon over 105 kilometer rond Groesbeek. Ploeggenoot Gerben Mos maakten aanvankelijk deel uit van een kopgroep van negen man maar moest de koplopers na dertig kilometer laten gaan. Even leek het erop dat hij er compleet doorheen zakte maar een sterke tweede helft van de wedstrijd bracht hem toch nog terug tot de vijfde plaats. Ramses Bekkenk en Bram Rood kenden een moeizame start en eindigden als twaalfde en zeventiende.Gert-Jan Bosman won.

Wielerjeugd actief in Leeuwarden

Op de wielerbaan in Leeuwarden was de jeugd actief. In categorie 4 won Tyler Eyk, pakesizzer fan…, voor Finn Hiemstra en Thomas Huitema. In categorie 5 een knappe prestatie van Tsjisse Weening uit Harkema (foto boven), die achter Nina Oolders tweede werd.

In categorie 6 werd Leonie Bentveld tweede achter Thom van der Werff. Manon Turkstra werd vierde en Jannet de Vries vijfde.

In de oudste jeugdcategorie (7) was de overwinning voor Jasper Huitema. De Rodenaar kreeg Björn Hommes en Sille Hut (Boelenslaan) mee op het podium. David Haverdings en Björn Koster werden vierde en vijfde.

Jack Kuper wint Open Fries Kampioenschap in Goënga

“Het Open Fries Kampioenschap in Goënga werd een beestenkoers met daarin vrijwel alle ingrediënten aanwezig die wielrennen zo mooi en lelijk maken,” meldt de correspondent van WV Otto Ebbens op de clubsite. “Waaiers, valpartijen, harken op het kantje, ploegenspel, gescheld en gevloek. Alleen de regen ontbrak. Slechts negen renners wisten de volledige wedstrijd uit te fietsen. Cor Visser hield de spreekwoordelijke eer namens de wielerformatie uit De Westereen hoog door zich tussen dit selecte gezelschap te fietsen. De rest moest gesloopt, gelost en veelal ontevreden weer huiswaarts keren.”

Omloop van Goënga OFK Vrijdag 6 april ’18

Amateurs A

1  Jack Kuper            

2  Adriaan Botma

3  Jan Terpstra

4  Sipke Zijlstra

5  Jan Hekman

6  Cor Visser

7  Tjomme Ozinga

8  Martijn Ettema

9  Dennis Haanstra

10  Henk Bos

 

Nederlandse Loterij BV

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739