Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Dalstra reischeque verloting Team FveH naar familie Veenstra

11-10-2017

Een reischueque ter waarde van € 1.100,- is de vorige week overhandigd aan het echtpaar Willem en Johanna Veenstra uit Surhuisterveen. De prijs is een fietsreis naar keuze voor twee personen en is beschikbaar gesteld door Dalstra Reizen uit Surhuisterveen en werd uitgereikt door directeur Johan Dalstra.

De fietsreis is de hoofdprijs van de verloting die Team Surhuisterveen Fiets voor een Huis dit jaar organiseerde en waarvan de opbrengst bestemd is voor de bouw van weerbestendige en stormvaste huizen in Bangladesh. "Een geweldig initiatief", vond Johan Dalstra. "En fietsen is eveneens gerelateerd aan ons bedrijf." Hij doelt daarmee op de diverse fietsreizen, die het reisbureau elk jaar op haar programma heeft staan. "Wij organiseren fietsreizen door heel Europa", zo legde hij uit. "Momenteel zijn de Donau-reizen bijzonder populair."

"De lêste jierren reizigje wy net mear sa hiel folle. Mar wy meie graach in eintsje fytse, al moat it net tefolle omheech gean." liet Willem Veenstra weten. "Dan is zo'n fietsreis net iets voor jullie. En men kan de eigen fiets meenemen", aldus Johan Dalstra.

De Tour de France winnaar van 1968 Jan Janssen trekt in Valloire de winnende nummertjes.

Dit jaar leverden de diverse acties van Team Surhuisterveen maar liefst € 25.730,- op. "Een fantastisch bedrag", vertelt Jack Bouw, de coördinator van het team. "Daarmee kunnen weer 25 huizen worden gebouwd." In totaal brachten de acties van Team Surhuisterveen in de vijf jaren, waarin zij actief is, een bedrag op van bijna € 77.000,-., goed voor meer dan 70 huizen. "Hartverwarmend hoe de mensen onze acties steunden", aldus Jack Bouw.

Dat de gelden goed besteed worden hebben een aantal teamleden met eigen ogen gezien toen zij een bezoek brachten aan Bangladesh. Bouw: "Ondanks de overstromingen bleven deze woningen overeind staan in tegenstelling tot de bamboe huizen. De bewoners waren dan ook bijzonder dankbaar."

˜Fiets voor een Huis" is een initiatief van Wereldfoundation, die de bouw van al meer dan 4.000 huizen realiseerde. Het resultaat van de inzet van honderden deelnemers, die elk jaar de Galibier (2645 meter) in de Franse Alpen beklimmen.

Ook Team Surhuisterveen beklom dit jaar weer de Alpenreus. Daar werd ook de trekking van de verloting verricht door Jan Janssen, de winnaar van de Tour de France in 1968. De tweede prijs 'een weekend Ameland' voor 4 personen ging naar J. Batteram. De Wijnproeverij van Wijnhuis Machiel ging naar J. Drost, terwijl Kasper Nieuwenhuis een kledingcheque won van Van der Lijn Wereldmode.

Tekst: Jacob Hielema

Foto boven: Bij de uitreiking van de hoofdprijs waren een aantal teamleden aanwezig. Met v.l.n.r. Emi Nieuwenhuis, Tea Atsma, Johan Dalstra (Dalstra Reizen), Willem Veenstra, Johanna Veenstra, Jack Bouw en Griet Bouw (eigen foto).

 

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739