Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Crosstop twee weekenden in USA

13-09-2017

De internationale top crosst de komende twee weekenden in de Verenigde Staten. In Iowa City (17/09) en Waterloo (24/09) staan twee wereldbekerwedstrijden op het programma.

De Jingle Cross Iowa City maakt voor het tweede jaar op rij deel uit van de Telenet UCI Wereldbeker. Waterloo is debutant en vervangt Vegas, waar het hoofdkwartier van Trek is gevestigd.

Wout van Aert won vorig jaar in Iowa City. De Cross Vegas, niet meetellend voor de Wereldbeker, bestond uit een tweeluik die gewonnen werd door Steve Chanel en Wout van Aert.

Nederlandse afvaardiging

Bondscoach Thorwald Veneberg heeft zeven renners/rensters aangewezen voor de trip naar de USA: Stan Godrie, Lars van der Haar (bovenste foto/ Martin de Jong), Corné van Kessel, Mathieu van der Poel (elite-mannen) en bij de elite-vrouwen Sophie de Boer, Maud Kaptheijns en de jonge Drentse Fleur Nagengast (foto bven/Andre Weening). Het wereldbekerseizoen voor junioren en beloften begint later.

Eeklo

Zondag jl. was de eerste veldritconfrontatie tussen de toppers in Eeklo. Mathieu van der Poel regeerde van start tot finish en won (foto boven/Martin de Jong) souverein. Wereldkampioen Wout van Aert werd tweede en Michael Vanthourenhout derde. Corné van Kessel was de beste Nederlander op een zevende plaats. Sanne Cant won bij de vrouwen voor Ellen van Loy en onze beide landgenotes Maud Kaptheijns en Sophie de Boer. Bij de junioren won de Nederlander Ryan Kamp. Bij de nieuwelingen was er een tweede plaats voor Salvador Alvarado.

Wereldkampioen Wout van Aert rijdt dit seizoen, in tegenstelling tot Mathieu van der Poel, minder wedstrijden. De reden is dat de Belg na het veldritseizoen zijn vizier heeft gericht op de voorjaarsklassiekers.

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739