Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Brouwer, Stroetinga’s, NCK met Hoeksma, Kooistra en de jeugd wv Kapenga-Home Center en Sieben Wouters

01-10-2018

Brouwer, Stroetinga’s, NCK  met Hoeksma, Kooistra en de jeugd wv Kapenga-Home Center en Sieben Wouters

Karen Brouwer derde bij het NK mountainbike marathon

Karen Brouwer pakte dit weekend voor de vierde maal op rij een podiumplaats tijdens het NK marathon voor mountainbikers. Op het snelle parkoers over de Drentse Hondsrug waren Sophie van Berswordt en Laura van Regenmortel een maatje te groot. Ploeggenoot Gerben Mos maakte lang deel uit van de kopgroep bij de Elite mannen maar moest drie kilometer voor de finish de groep laten lopen en kon dus niet meer mee strijden voor de podium plaatsen. Mos eindigde als achtste en Bram Rood als veertiende. Tim Smeenge was helaas niet fit en stapte voortijdig uit de wedstrijd die door Lars Boom gewonnen werd.

‘Ik wist dat het snelle parkoers in Gasselte niet in mijn voordeel was en daarnaast is Sophie momenteel heel sterk. Ik moest haar en Laura al snel laten gaan en heb geprobeerd mijn race zo goed mogelijk in te delen. Lang reed ik met Monique Zeldenrust samen zodat we toch nog wat steun aan elkaar hadden. Nu herstellen en goed trainen en dan over twee weken op naar Zuid Afrika waar ik met de Duitse Cemile Trommer aan de duorace Cape Pioneer Trek mee ga doen!’, aldus Brouwer.

Lars Boom (LottoNL-Jumbo) werd voor de tweede keer op rij kampioen bij de elite-mannen. Jasper Ockeloen werd tweede en Gert-Jan Bosman derde. Oud-Olympisch kampioen Bart Brentjens veroverde evenals Erik Dekker een nationale titel.

Stroetinga’s 1 en 2

Arjan Stroetinga  (links op de foto) won op de schaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden de eerste mass-start van het seizoen. Broer Wim (Vlasman CT) sprintte in de Ronde van Midden-Brabant in Dongen naar een tweede plaats achter Alberto Denaise. Twee andere Friezen reden ook in de top-tien: Marten Kooistra uit Jonkerslân (SEG) werd zevende en Björn Bakker uit Wijnjewoude (NWV Groningen) werd tiende.

Nationale titels voor Hoeksma en Kooistra

Bij het Nederlands Clubkampioenschap in Dronten waren er nationale titels voor Ilona Hoeksma en Maarten Kooistra.

Hoeksma won met de vrouwenploeg van WV Noord-Holland de nationale titel. Anneke Dijkstra uit Olterterp werd met WV De Kanibaal derde. Paulien Koster uit Delfstrahuizen reed met de NWV Groningen naar een zesde plaats en Danique Braam uit Veenwouden werd zevende met GRC Jan van Arckel. Voor Sneker Harry Sweering was er met WV West-Frisia uit Enkhuizen een achtste stek.

WV Kapenga Home Center

Om iets na tienen startte de junioren- en nieuwelingenploeg van WV Kapenga-Home Center met Lars Stienstra, Aldert van der Veen, Philip Sijbrandi en Werner van der Meer. De vier mannen hielden het tempo er goed in en finishten na 44 minuten en 26 seconden knap als 12e. Ze deden dat over een afstand van ongeveer 35 kilometer, met een gemiddelde snelheid van maarliefst 47 kilometer per uur. In de B-categorie deden in totaal 48 ploegen mee. De Friesche Leeuw werd 31ste.

Later die dag startte ook de jeugdploeg met Thomas Matahelumual, Stefan ten Hoeve, Jannet de Vries en Jelrik Hiemstra voor hun ploegentijdrit over bijna 12 kilometer door de Flevopolder. Zij moesten het opnemen tegen 41 andere clubs. Ook deze ploeg reed stevig door en behaalde een mooie 16e plek. Dat deden ze in een tijd van 17 minuten en 50 seconden met een gemiddelde snelheid van ruim 39 kilometer per uur. De Friesche Leeuw werd zeventiende.

Bij de bedrijventeams reed de tijdritploeg van Team FLINK (Nathan Lootsma, Ronald Kramer, Kees de Vries, Bert Kingma, George Willemsen, Jan Dupon en Frans Hettema) naar een 38ste stek. FLINK – Friese ondernemers met een passie voor wielrennen!

Sieben Wouters

De Telenet Fidea Lions blijven de zeges aan elkaar rijgen. Nicolas Cleppe (Telenet Fidea Lions) heeft zondag de derde en laatste Jingle Cross, een UCI C1-wedstrijd, in Iowa City gewonnen. Onze landgenoot Sieben Wouters werd tweede en de Tsjech Michael Boros derde.

 

Van der Velde & Hoen makelaardij o.z.

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739