Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

BinckBank Tour ambassadeur Maarten Tjallingii in Bolsward en Heerenveen

12-06-2018

BinckBank Tour met ambassadeur Maarten Tjallingii in Bolsward en Heerenveen

Een delegatie van BinckBank met BinckBank Tour ambassadeur Maarten Tjallingii heeft een bezoek gebracht aan Bolsward (foto boven) en Heerenveen.

Voor de derde keer binnen vier jaar vindt, na 2015 en 2016, in Hanzestad Bolsward het Grand Départ van de UCI World Tour rittenkoers plaats. Zondag 12 augustus worden in het centrum bij het stadhuis de deelnemende ploegen gepresenteerd. Maandag 13 augustus finisht de eerste de eerste etappe in Bolsward. De start is dit keer bij het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

" Een vlakke etappe die langs een stuk van de zuidelijke Elfstedenroute gaat. Ideaal voor sprinters, maar waait het hard dan wordt het lastig voor de rappe mannen en krijg je een ander scenario," blikt de oud-beroepsrenner Tjallingii vooruit.  

Op het Marktplein voor het gebouw van de Fiets Elfstedentocht trokken wethouder Gea Wielinga van de gemeente Súdwest Fryslân en Stefan Rekker, voorzitter van Stichting De Friese Elfstedentocht, een symbolische finishlijn. Op 13 augustus ligt de echte finishlijn op de Oude Rijksweg ter hoogte van de molen bij bedrijventerrein De Marne.

De delegatie van BinckBank bezocht ook startplaats Heerenveen (foto onder). Voor het Abe Lenstra Stadion trok de nieuwe trainer van Sportclub Heerenveen, Jan Olde Riekerink, in gezelschap van burgemeester Tjeerd van der Zwan en Rinse Bleeker, directeur van Sportstad Heerenveen en Maarten Tjallingii een symbolische startstreep.  

,,Het voelt als een warm bad als wij hier in Friesland mogen starten," vertelt Ronald Veerman namens de BinckBank.

Maandag 13 augustus is de start voor het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Na een lus van 25 kilometer wordt de eerste Primussprint verreden voor het Abe Lenstra Stadion. Via Joure, Sloten, Stavoren, Hindelopen en Workum koerst het peloton naar Bolsward, waar nog drie plaatselijke ronden via Witmarsum worden gereden.

In 2015 won de Italiaan Elia Viviani (Team Sky) in Bolsward. Een jaar later liet Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) zijn snelle benen spreken.

Foto’s: @BinckBankTour

De Friesland Zorgverzekeraar

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739