Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Anouska Koster klaar voor Ronde van Drenthe

10-03-2018

Anouska Koster klaar voor Ronde van Drenthe

Zondag staat Anouska Koster voor het eerst dit jaar aan de start van een koers in eigen land, de Ronde van Drenthe, een UCI World Tour wedstrijd.

Het parcours van de Ronde van Drenthe onderging dit jaar enkele wijzigingen. De koers gaat over 157 kilometer. De start wordt gegeven in Emmen, de finish ligt in Hoogeveen. Onderweg krijgen de rensters 4 keer de VAM-berg voorgeschoteld en liggen er 7 kasseistroken te wachten. Genoeg ingrediënten voor een zware koers!

Sterke ploeg

De ploeg van Anouska Koster, WaowDeals Pro Cycling, komt naast de renster uit De Westereen met Dani Rowe, Monique Van De Ree, Riejanne Markus, Jeanne Korevaar, Marianne Vos en Anouska aan de start. “Een groep met volop kwaliteit die bovendien sterk is in de breedte”, vertelde ploegleider Jeroen Blijlevens op de site van de ploeg.

Na een zware Strade Bianche was Anouska Koster de afgelopen dagen thuis, waar ze goed kon herstellen en trainen voor de volgende koersen. Ze kijkt dan ook uit naar zondag. “Het is de eerste koers op Nederlandse bodem dit seizoen. Dat is toch altijd weer speciaal. Het wordt een lange koers met 157 wedstrijdkilometers en dan nog eens 6 kilometer neutralisatie. Met de kasseien en 4 keer de VAM-berg wordt het natuurlijk een zware koers. Ik wil graag goed in de koers zitten en dan in de finale mee te kunnen doen. We gaan het zien zondag!”, aldus Koster. Meer informatie over Anouska Koster op haar site www.anouskakoster.nl

RTV Drenthe live

Zondag 11 maart worden de UCI Women’s World Tour en de Ronde van Drenthe voor profs (Hors Categorie) vanaf 13.45 uur live uitgezonden op RTV Drenthe.

De Friesland Zorgverzekeraar

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739