Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Amstel Gold Race 2019 start vanaf het Vrijthof

07-12-2018

Amstel Gold Race 2019 start vanaf het Vrijthof

De start van de Amstel Gold Race 2019 is niet meer op de Markt in Maastricht, maar op het Vrijthof. Daar zullen op zondag 21 april op een podium de heren- en damesploegen gepresenteerd worden voor ze aan hun wedstrijd door het Limburgse heuvelland gaan beginnen.

De Markt was gezellig, maar werd wel erg druk. Met name na de toevoeging van de dameseditie aan het koersprogramma bleek de ruimte te krap. Ook de damesploegen beschikken anno nu over een ploegbus die een plekje moet hebben.

Prachtlocatie

"We hadden al enkele jaren het Vrijthof op het oog als startlocatie", vertelt Van Vliet. "Toen de gemeente Maastricht met het voorstel kwam de startlocatie naar dit plein te verhuizen, hebben we direct toegehapt. Het Vrijthof is een prachtlocatie met een enorme uitstraling en past prima in ons streven voortdurend te verbeteren", vertelt Leo van Vliet, koersdirecteur van de Amstel Gold Race.
De bussen van de prof- en van de damesteams blijven op de Markt. Tussen de Markt en het presentatiepodium op het Vrijthof komt een passage waar de toeschouwers de renners kunnen bewonderen.

Brasserie Kolkzicht

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739