Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Mathieu van der Poel en Sanne Cant winnen voorlaatste manche Superprestige in Hoogstraten

10-02-2019

Modder, regen en koude deerden de renners en rensters niet in de voorlaatste manche van de Telenet Superprestige in Hoogstraten. Mathieu van der Poel en Sanne Cant kwamen als besten uit de slag. Het was voor wereldkampioen Van der Poel de dertigste zege van het seizoen. In de Superprestigereek won de frontman van Corendon-Circus tot nog toe alle zeven manches. Zaterdag a.s. wordt de laatste manche verreden in Middelkerke, de Noordzee Cross.

In Hoogstraten geven de beide kemphanen om de eindbuit van de Telenet Superprestige, Van der Poel en de Belgische kampioen Toon Aerts, elkaar geen duimbreed toe. Maar een ‘vastloper’ in de modder maakte het verschil in het voordeel van Van der Poel, die langzaam maar zeker zijn voorsprong uitbouwde. Van de Poel wint voor Aerts.Corne van Kessel komt als derde mee het podium op. 

Pech was er voor David van der Poel, die met zijn knie tegen een paaltje knalde en de koers moest verlaten.

De uitslag:

  1. Mathieu van der Poel (Corendon-Circus); 2. Toon Aerts (Telenet-Fidea); 3. Corne van Kessel (Telenet-Fidea); 4. Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal); 5. Tom Pidcock (TP Racing;) 6. Quinten Hermans (Telenet-Fidea); 7. Lars van der Haar (Telenet-Fidea); 8. Joris Nieuwenhuis (Sunweb); 9. Tom Meeusen (Corendon-Circus); 10. Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastoedservice).

In het klassement leidt Mathieu van der Poel met 105 punten. Toon Aerts is tweede met 94 punten. Lars van der Haar rukte op naar de derde plaats met 74 punten. Wout van Aert, die al een kruis heeft gehaald over zijn crossseizoen, is vierde met 66 punten. Quiten Hermans is vijfde met 48 punten.

Tweede weekendzege voor Sanne Cant

Sanne Cant boekte in Hoogstraten haar tweede zege van het weekend. In de laatste ronde ontdeed ze zich van haar laatste tegenstreefster Europees kampioene Annemarie Worst. Denise Betsema werd derde. Met nog één wedstrijd te gaan, in Middelkerke, leidt Cant in het Telenet Superprestige klassement met twee punten voorsprong op Annemarie Worst.

De uitslag 7e manche Superprestige Hoogstraten

  1. Sanne Cant (IKO-Beobank) 2. Annemarie Worst (Steylaerts-777) 3. Denise Betsema (Marlux-Bingoal) 4. Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) 5. Ceylin del Carmen Alvarado (IKO-Beobank) 6. Eva Lechner (Creafin-Tuv Sud) 7. Ellen van Loy (Telenet-Fidea) 8. Inge van der Heijden (CCC Team) 9. Nikki Brammeier (Mudiiita)

Klassement Superprestige na 7 manches: 1. Sanne Cant 90 punten; 2. Annemarie Worst 88; 3. Alice Maria Arzuffi (It.) 69.

Sterc Online Agency

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739