Nieuwsarchief
/

Van der Poel en Worst winnen ook Flandriencross Hamme

Mathieu van der Poel en Annemarie Worst winnen Flandriencross Hamme

Net als bij de wereldbeker in het Tsjechische Tabor waren In Hamme dezelfde winnaars: Mathieu van der Poel en Annemarie Worst.

Ook in Hamme, de 2e manche van de DVV Verzekeringen Trofee, zette Van der Poel de koers naar zijn hand. Laurens Sweeck werd tweede en moest 40 seconden toegeven op de wereldkampioen. De Belgische kampioen op de weg, Tim Merlier, werd derde op 1 minuut en 3 seconden. Lars van der Haar, na zijn derde plaats in Tabor, viel nu met een vierde plaats net naast het podium op 1 minuut en 6 seconden van de winnaar. Eli Iserbyt, winnaar van de Koppenbergcross - de 1e manche, finishte als vijfde op 1 minuut en 9 seconden. Corné van Kessel, die in het begin moest afrekenen met pech, werd negende op 1 minuut en 57 seconden. Het was de vierde overwinning voor Van der Poel in Hamme. "Ik reed vandaag vooral tegen mij zelf om beter te worden", vertelde Van der Poel aan de meet.

De DVV Verzekeringen Trofee wordt verreden op tijd. Na twee manches, Oudenaarde (Koppenberg) en Hamme leidt Eli Iserbyt in 2.05.00 uur. Op 1.54 minuuut gevolgd door Michael Vanthourenhout. Lars van der Haar is derde om 2 minuut 28. Mathieu van der Poel, afwezig in de Koppenbergcross, staat zevende op 3.55. "Normaal gesproken is het WK in Zwitserland mijn laatste koers van het seizoen. Dus het winnen van het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee ligt niet voor de hand". Corné van Kessel staat achtste op 4.02.

Annemarie Worst wint

De vrouwen maakten er in Hamme een spannende koers van. Annemarie Worst wachtte tot de slotonde om Sanne Cant (2e), Ceylin del Carmen Alvarado (3e)  en Yara Kastelijn (4e) van zich af te schudden. In een lange sprint maakte ze het verschil. Aniek van Alphen werd vijfde op 18 seconden.

In het klassement leidt Yara Kastelijn in 1.22.55. Annemarie Worst is tweede op 4 seconden en de Italiaanse Eva Lechner derde op 1 minuut 23. Ceylin del Carmen Alvarado staat vijfde op 1.37.

Bij de beloften is Ryan Kamp, die vandaag tweede werd, leider in het tussenklassment.

In het Ziwtserse Hittnau won de Duitse kampioen Marcel Meisen, die zijn Corendon-Circus ploegmaat David van der Poel voorbleef. Stan Godrie en Gosse van der Meer werden respelctievelijk elfde en achttiende.