Nieuwsarchief
/

Van der Poel wint in Kortrijk en Mol

Foto: v.r.n.l. wereldkampioen Erwin Vervecken, Hans Feenstra, voormalig directeur van De Friesland, en nationaal kampioen Gerben de Knegt in Centrumcross Surhuisterveen 2005.

Na de weekendcrossen in Kortrijk en Mol is Mathieu van der Poel nog steeds ongeslagen. Negen op negen. In Kortrijk won Lucinda Brand bij de vrouwen. In Mol was de winst voor Laura Verdonschot.

De allereerste Caps Urban Cross in Kortrijk werd een prooi voor Mathieu van der Poel. In en rond het Albertpark had meervoudig wereldkampioen Erwin Vervecken, winnaar Centrumcross 2000,  een parcours uitgezet op amper vijfhonderd meter van de Grote Markt. In het parcours waren twee bruggen opgenomen over de rivier de Leie. De toppers waren aan elkaar gewaagd. Van der Poel wachtte tot de veertigste minuut om in actie te komen. In anderhalve ronde reed hij een voorsprong van 27 seconden bijelkaar. Belgisch kampioen op de weg, Tim Merlier en Toon Aerts werden tweede en derde op 27 seconden. Lars van der Haar en David van der Poel werden zevende en achtste op respectievelijk 32 en 48 seconden.

In het klassement leidt Eli Iserbyt in 3:09:29; 2. Michael Vanthourenhout op 2'10, 3. Lars van der Haar op 2'45, 4. Toon Aets op 3'20, 5. Mathieu van der Poel op 3'35.

In Mol was Van der Poel opnieuw de sterkste. De wereldkampioen kreeg twee ploegmaats mee op het podium: Tom Meeusen (2e) en broer David van der Poel (3e).

Vrouwen

Bij de vrouwen werd het een sprint met twee: Lucinda Brand won voor Ceylin del Carmen Alvarado. Annemarie Worst werd derde op 17 seconden voor wereldkampioene Sanne Cant. Europees kampioene Yara Kastelijn maakte de top-vijf wol op 18 seconden.

In het klassement leidt Yara Kastelijn in 1:22:46, 2. Annemarie Worst op 4 seconden, 3. Eva Lechner op 1'23, 4. Alice Maria Arzuffi op 1'33, 5. Ceylin del Carmen Alvarado op 1'37.

In Mol moesten de Nederlandse vrouwen de eer laten aan Laura Verdonschot. Shirin van Anrooij werd tweede en Inge van der Heijden derde. Manon Bakker reed naar een vierde stek. Ook Linda van Anrooij (6e) en Aniek van Alphen (8e) reden top-tien.

De wedstrijden in Kortrijk waren de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee, die op tijd wordt verreden.

In het France Lanarvily reed Gosse van der Meer naar een keurige 6e stek.