Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Koers op weg en in veld: Vermeltfoort en Betsema twee keer succesvol

25-02-2019

Koers op weg en in veld: Vermeltfoort en Betsema twee keer succesvol

Foto: Kevin Pauwels won in Oostmalle; de 34-jarige renner van Marlux-Bingoal hangt de crossfiets definitief aan de haar. DBA

Het veldritseizoen loopt op haar laatste benen. Het wegseizoen stond daarentegen in Nederland aan de aftrap. Traditioneel in Zwolle. Het draaide uit op een massasprint. Coen Vermeltfoort (Alecto CT) won. René Hooghiemster verrichtte voortreffelijk werk in de lead out richting massasprint en lanceerde Vermeltfoort. Ook de dag nadien was er succes voor Vermeltfoort. In Rockanje won hij de nationale titel beachracen.

Denise Betsema rondde dit weekend haar succesvolle veldritseizoen af met twee overwinningen. Zaterdag won ze in Leuven en zondag won ze in Oostmalle de slotwedstrijd van het seizoen. Haar vijftiende overwinning van het seizoen. In Leuven kreeg ze de Belgische Loes Sels en Europees kampioene Annemarie Worst mee op het podium. Yara Kastelijn, Shirin van Anrooij en Maud Kaptheijns reden naar respectievelijk een vijfde, zevende en achtste plaats.

In Oostmalle kreeg ze opnieuw Worst (2e) en Sels (3e) aan haar zijde op het podium. Yara Kastelijn werd vierde, Inge van der Heijden en Maud Kaptheijns zesde en zevende. Ceylin del Carmen Alvarado en Shirin van Anrooij reden zich met een negende en tiende stek eveneens in de top-tien.

Bij de mannen won Toon Aerts zaterdag in Leuven. De Belgisch kampioen was sneller dan Tom Meeusen. Lars van der Haar werd derde. Corné van Kessel werd tiende.

In Oostmalle won de afscheidnemende Kevin Pauwels. De 34-jarige crosser van Marlux-Bingoal voor Toon Aerts en Tom Meeusen. Lars van der Haar werd vierde.

 

 

.

Land Transport

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739