Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Denise Betsema wint in Beringen en in Bern

18-10-2020

Foto BDA - Ceylin del Carmen Alvarado sprintte achter Denise Betsema naar een tweede stek.

Denise Betsema sloeg dit weekend een dubbelslag. Na haar winst zaterdag in Beringen was ze zondag ook de sterkste in de Zwitserse hoofdstad Bern.

Denise Betsema en Toon Aerts waren oppermachttig in de be-Mine Cross in Beringen. Een klimcross op de steile mijnterril en de Avonturenberg. 

Betsema startte furieus. Op de openingsescapade van de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal moest de concurrentie passen. Achter de Texelse formeerde zich een drietal: Annemarie Worst, de Italiaanse Eva Lechner en wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado. Betsema was weg en het drietal moest onderling de resterende podiumplaatsen verdelen. Een val in de slotmeters hield Worst van het podium. Alvarado sprintte naar een tweede plaats voor Lechner. De rest van de top-tien: 4. Yara Kastelijn, 5. Shirin van Anrooij, 6. Aniek van Alphen, 7. Annemarie Worst, 8. Inge van der Heijden, 9. Anna Kay (Gbr.) en 10. Alicia Franck (B.).

Bij de mannen stond er net als in Gieten geen maat op de voormalige Europese kampioen Toon Aerts. In eerste instantie waren het Daan Soete, Quinten Hermans en Eli Yserbyt die stuivertje wisselden met Aerts om de koppositie. Hermans en Soete moesten passen. Na een temporonde moest ook Yserbyt passen en kon de renner van Telenet-Baloise Lions afgetekend zijn derde overwinning van het seizoen te vieren. 

De uitslag van de 2e Ethias Cross in Beringen: 1. Toon Aerts, 2. Eli Yserbyt, 3. Lars van der Haar, 4. Michael Vanthourenhout, 5. Daan Soete, 6. Laurens Sweeck, 7. Thomas Mein (Gbr.), 8. Corne van Kessel, 9. Quinten Hermans, 10. Ryan Kamp.

Zondag EKZ Cross Bern

Een dubbelslag dit weekend voor Denise Betsema. Na haar winst zaterdag in be-Mine Cross in Beringen stond er zondag ook geen maat op de Texelse in de Zwitserse hoofdstad Bern. De Canadese Maghalie Rochette werd tweede en de Nederlandse Manon Bakker derde.

Bij de mannen won de Belg Michael Vanthourenhout voor zijn landgenoot Vincent Bastaens en de Spanjaard Felipe Orts Lloret. David van der Poel werd viertiende en Gosse van de Meer 23ste.

Foto onder: Gosse van der Meer

 

AJ Catering & Meer

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739